37 de societății comerciale din Maramureș au fost controlate de ITM. Au fost aplicate 4 sancțiuni sub forma avertismentului și 2 amenzii contravenționale

Având în vedere obiectivele specifice ale Inspecției Muncii stabilite atât prin lege cât și prin Programul Cadru pe Acțiuni al Inspecției Muncii pentru anul 2024, în perioada 17.01.2024 -20.01.2024 s-a desfășurat  Campania Națională pentru identificarea cazurilor de muncă nedeclarată la angajatorii care își desfășoară a activitatea în domeniile „ Coafură și alte activității de înfrumusețare și Activități de întreținere”.

La nivelul județului Maramureș au fost controlați un număr de 37 de angajatori, fiind constatate un număr de 27 de deficiențe pentru care au fost dispuse măsuri de remediere. Au fost aplicate 4 sancțiuni sub forma avertismentului și 2 amenzii contravenționale în valoare totală de 40.000 de lei pentru neîncheierea în formă scrisă a contractului individual de muncă.

Dintre deficiențele constatate amintim: neîncheierea în formă scrisă a contractului individual de muncă, nerespectarea dispozițiilor privind transmiterea în REVISAL a elementelor care modifică contractele individuale de muncă, nerespectarea prevederilor privind timpul de muncă și repartizarea acestuia, nerespectarea prevederilor din Codul muncii obligatorii în cazul contractului de muncă cu timp parțial, etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.