4 tipuri de dorințe ale oamenilor cu datorii la KRUK

Românii ajung să acumuleze datorii din cauza factorilor externi sau din lipsa educației financiare.

Factorii externi pot fi pierderea locului de muncă, creșterea dobânzilor la credite, creșterea prețurilor la bunuri și servicii, accidente și probleme de sănătate, etc. Lipsa educației financiare nu le permite să facă un bun fond de economii care să îi ajute chiar și pe termen scurt, să își ajusteze rapid planul de venituri și cheltuieli, să găsească soluții alternative pentru problemele lor.

Din fericire atât ONG-uri, cât și posturi de radio sau chiar firme de recuperare datorii precum KRUK derulează programe educaționale și prezintă idei pentru o mai bună gestionare a bugetului casei. Important este ca românii să își dorească să nu acumuleze noi datorii, în loc să se obișnuiască cu ideea că nu pot evita situația.

Datoriile cresc, iar firmele care nu încasează facturile restante sau ratele pentru credite externalizează recuperarea banilor către companii specializate; vor încerca să diminueze pagubele prin orice mijloace, indiferent de ce își doresc românii. Astfel, apare întrebarea: care sunt cele 4 dorințe ale oamenilor cu datorii?

Rate mai mici pentru plata datoriilor

Creșterea dobânzilor, stagnarea salarială sau intrarea în șomaj tehnic îi determină pe români să nu mai plătească lunar facturile sau ratele. Aceștia își doresc rate mai mici, ca atunci când și-au făcut planul să ia un credit, fără să ia în calcul riscul de a crește dobânda la un anumit nivel. Din fericire, chiar și cu firmele de recuperare datorii se poate negocia. Clienții KRUK, de exemplu, își pot stabili singuri ratele lunare în funcție de situația lor materială; singura condiție este să plătească amiabil.

Recompense pentru plata datoriilor

Românii simt nevoia să le fie apreciate eforturile. Din moment ce plata datoriilor este un efort financiar depus pe lângă costurile legate de bunăstarea gospodăriei, recompensa este o dorință normală. Există concursuri și programe de fidelizare pentru clienții cu datorii: „1 plată 1 șansă” este un concurs prin care KRUK le oferă clienților buni platnici vouchere de cumpărături online în valoare de 500 lei fiecare; se poate intra în concurs până pe 16 noiembrie, iar condiția de participare este să se plătească online rata datoriei. „Dorințe împlinite” este programul în care clienții se pot înscrie și acumulează puncte pentru orice fel de plată lunară a datoriei. Aceste puncte se transformă în bani pentru plata viitoarelor rate sau în vouchere de cumpărături.

Ștergerea istoricului negativ

Neplata împrumuturilor se declară la Biroul de credit, ceea ce îi împiedică pe români să obțină noi finanțări în condiții avantajoase. Aceste informații rămân în baza de date 4 ani. Ștergerea acestui istoric negativ este o altă dorință a datornicilor. Biroul de credit păstrează timp de 4 ani inclusiv informația despre restanța achitată.

Prescrierea datoriilor

Conform acestui articol, prescrierea datoriilor nu face datoria să dispară,. În schimb, neplata datoriilor poate atrage după sine executarea silită și alte costuri suplimentare. Datoria se șterge doar dacă aceasta este achitată.

Așadar, prescrierea datoriilor nu este o soluție viabilă. Românii cu datorii pot profita de celelalte beneficii pe care le pot obține odată cu plata  debitelor restante: negocierea unor rate lunare mai mici, recompense pentru fiecare plată, etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.