40 DE PERCHEZIȚII LA O GRUPARE SPECIALIZATĂ ÎN EVAZIUNE FISCALĂ.FOTO

Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Târgu Mureş, ai Direcţiei Operaţiuni Speciale și procurorii D.I.I.C.O.T. au destructurat o grupare specializată în evaziune fiscală în domeniul comerțului cu extensii de păr.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este de peste 1.300.000 de euro.

La data de 26 aprilie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Târgu Mureş, ai Direcţiei Operaţiuni Speciale și procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Târgu Mureş au efectuat 40 de percheziţii domiciliare, la persoane bănuite de constituirea unui grup infracţional organizat și evaziune fiscală, pe raza judeţelor Mureş, Suceava, Constanța, Argeș, Iași, Ilfov și în municipiul București.

Din cercetări a reieșit că mai multe persoane, acţionând în numele şi interesul societăţilor/PFA-urilor ce desfăşoară în principal activităţi de comercializare a extensiilor de păr, s-ar fi constituit într-un grup infracţional organizat.

Acţionând în numele sau în interesul societăţilor comerciale/PFA-urilor, ar fi ascuns în mod repetat sursa taxabilă cu ocazia efectuării importurilor (fie prin declararea unei cantităţi mai redusă de marfă decât cea importată, fie prin declararea unei valori mai reduse a mărfii importate decât valoarea reală) în scopul sustragerii de la plata taxelor vamale şi a taxei pe valoare adăugată.

Marfa importată ar fi fost comercializată fără evidenţierea în actele contabile şi în alte documente legale ale persoanelor juridice a operaţiunilor comerciale efectuate şi a veniturilor astfel realizate.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin activitatea infracțională este de peste 1.300.000 de euro.

Până la această oră, în urma perchezițiilor domiciliare, au fost ridicați 4.120 de euro, 4.070 de dolari, 250 de lire, 200 de franci elveţieni şi 17.000 de lei, precum şi 17 telefoane mobile, 8 laptopuri, 3 calculatoare, 11 stickuri de memorie, 4 hard-diskuri externe, o tabletă şi 1 card de memorie.

La acțiune au participat și polițiști din cadrul B.C.C.O. Cluj-Napoca, B.C.C.O. Suceava, B.C.C.O. Constanţa, B.C.C.O. Bucureşti, B.C.C.O. Piteşti, B.C.C.O. Iaşi, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti și I.P.J. Mureş.

Activitățile s-au desfășurat cu sprijinul Poliţiei de Frontieră Române – Centrul de Supraveghere şi Controlul Trecerii Frontierei Aeroporturi Bucureşti-Otopeni,  al jandarmilor și al inspectorilor antifraudă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.