5.000 de țigări fără timbru au fost descoperite într-un tren care circula pe ruta Sighetu Marmaţiei – Dej, în bagajul unui bărbat

5.000 de țigări fără timbru au fost descoperite într-un tren care circula pe ruta Sighetu Marmaţiei – Dej, în bagajul unui bărbat

 La data de 20 februarie a.c., polițiștii de la transporturi au acționat pentru asigurarea ordinii și siguranței publice, prevenirea și combaterea călătoriei frauduloase și a faptelor ilicite în stațiile de cale ferată și în trenurile de călători.

550 de poliţişti şi 82 de angajaţi ai societăților de transport feroviar au patrulat în aproape 400 de stații de cale ferată și 500 de trenuri, depistând 843 de persoane care călătoreau fraudulos.

 Valoarea taxelor și suprataxelor aplicate călătorilor fără bilet a fost de peste 8.000 de lei.

 Polițiștii au depistat alte două persoane care aveau nevoie de internare în centre de specialitate, 11 minori lipsiți de supraveghere, o persoană dată în urmărire națională și 30 care practicau cerşetoria.

 Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 310 sancţiuni contravenţionale, cele mai multe fiind aplicate pentru încălcarea unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice. Valoarea amenzilor a fost de peste 60.000 de lei, iar a bunurilor confiscate de aproape 4.000 de lei.

 Polițiștii au constatat și 23 de infracţiuni, dintre care 20 de natură economică.

Poliţiştii de la Transporturi din Maramureș au descoperit, într-un tren care circula pe ruta Sighetu Marmaţiei – Dej, în bagajul unui bărbat, 5.000 de țigări fără timbru de marcaj fiscal românesc. „Marfa”, de aproape 3.000 de lei, a fost confiscată, iar bărbatul s-a ales cu dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.