5 idei de activități în Maramureș, una dintre cele mai frumoase zone din România

Petrecerea timpului liber în natură poate avea multe beneficii atât pentru sănătatea fizică, cât și pentru cea mintală. De altfel, specialiștii susțin faptul că activitățile în natură ajută la reducerea stresului și a anxietății, ajută la îmbunătățirea stării de spirit și la fortificarea sistemului imunitar.

Excursiile în aer liber, cea mai bună variantă de a sta în siguranță

În contextul pandemic, tot mai multă lume optează pentru excursiile în aer liber în vecinătate. Nu doar că este cea mai bună modalitate de petrecere a timpului în condiții de siguranță, dar poate fi și o investiție în turismul local. România este o țară plină de locuri minunate, iar Maramureș este cu siguranță o zonă numai bună de explorat în vacanță sau într-un weekend prelungit.

1.  Conectează-te cu natura

Găsește locuri mai izolate de zonele urbane și bucură-te de natură. Profită de ocazie să lași telefonul deoparte și să devii un observator al mediului care te înconjoară. În Maramureș poți găsi multe zone superbe care să-ți încarce bateriile. Cascada Cailor este una dintre cele mai frumoase cascade din România și cu siguranță nu trebuie să o ratezi. Valea Vaserelui, parte din Parcul Natural Munţii Maramureşului, cunoscută pentru pădurile sale seculare, precum și pentru Mocănița care trece în această zonă, este un alt obiectiv pitoresc de vizitat.

2.  Mergi la pescuit de crap

Pescuitul este una dintre cele mai relaxante activități pe care le poți face în natură. Pentru pasionați, pescuitul este mai puțin despre captură și mai mult despre destindere și răbdare, despre evadare din monotonie. Indiferent că ești amator sau profesionist, investește în câteva echipamente și unelte de pescuit care să te ajute. Poți alege mulinete de crap de la Fishingmall, precum și alte accesorii de pescuit. Balta Mircea, din localitatea Remetea Chioarului, și Lacul Firiza (Firiza, Baia Mare) sunt două dintre locurile unde poți pescui în Maramureș.

3.  Urcă pe munte

Parcul Național din Munții Rodnei este al doilea parc național din România și dispune de numeroase trasee turistice. Parcul este unul dintre cele mai bine conservate peisaje glaciare din România. Înconjurat de minunile naturii, este imposibil să nu tragi aer în piept și să te bucuri de timpul petrecut la altitudine. Și chiar dacă nu ești un împătimit de drumeții, vei reuși să te relaxezi și să profiți de beneficiile naturii. Găsești aici mai multe sugestii de trasee pe care le poți urma în siguranță.

4.  Plimbă-te prin parc

Unul dintre cele mai frumoase și autentice obiective turistice din această zonă este Muzeul Satului Maramureșean din Sighetu Marmației, aflat în nordul Văii Izei. O plimbare prin parc nu numai că te ajuta să te relaxezi, dar va fi și prilej de a te gândi la copilărie și la casele bunicilor. Parcul, deschis în 1981, este o colecție de case specifice zonei Maramureșului și va fi o incursiune în tradițiile culturale locale.

5.  Privește stelele

Un alt loc uimitor este Complexul astronomic din Baia Mare, primul planetariu public din România, înființat în 1969. În cadrul acestuia există o cameră solară rotundă pe cupola căreia se proiectează cerul plin de mii de stele. Este locul perfect să te poți bucura de minunile cerului și a fenomenelor create de astre. Pe lângă micro planetariu, cupola rotativă și stația solară, complexul are și o platformă în aer liber.

Orice ai alege, asigură-te că lași telefonul deoparte și profiți de ieșirea în aer liber. Planifică o excursie în Maramureș și vizitează locuri care să te umple de energie și să respiri aer curat.Sursa foto: Shutterstock

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.