5 motive majore pentru care ar trebui sa consumi păstârnac chiar de astăzi

Păstârnacul este o legumă rădăcinoasă cu un profil nutrițional bogat. A fost cultivat în întreaga lume de secole și este strâns legat de morcov.

Profită acum : Ofertă de nerefuzat

Ofertă de nerefuzat . Cum facem un concediu reușit cu bani puțini!

Oferta de nerefuzat  la President Hotel & Resort**** din Băile Felix

Beneficiile păstârnacului pot fi atribuite profilului lor nutrițional bogat. Această rădăcină vegetală poate ajuta la îmbunătățirea sănătății inimii, la prevenirea malformațiilor congenitale, la îmbunătățirea digestiei și la îmbunătățirea funcției sistemului imunitar.

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

START OFERTE:Destinatii pentru toate gusturile si bugetele in toate colturile lumii

Profită acum: Vara în luna martie

AGASTIA SERV – Descopera ofertele de nerefuzat FORD

 De ce este păstârnacul bun pentru tine?
Beneficiile păstârnacului provin din profilul lor nutrițional impresionant. Conțin potasiu care îmbunătățește sănătatea inimii și acid folic care previne dizabilitățile congenitale la nou-născuți. Păstârnacul este o sursă excelentă de fibre – îmbunătățește digestia, promovează sănătatea ochilor și reglează nivelul tensiunii arteriale.
 Cum îmbunătățește păstârnacul sănătatea?
1. Sănătatea inimii Păstârnacul este o sursă grozavă de potasiu, un mineral care s-a dovedit a avea mari beneficii pentru inimă. Aportul adecvat de potasiu este important pentru prevenirea accidentului vascular cerebral și a bolilor coronariene.
Studiile arată că creșterea aportului de potasiu poate reduce riscul de boli de inimă cu 17% și poate crește speranța de viață cu peste 5 ani.
Aportul scăzut de potasiu a fost, de asemenea, identificat ca un factor de risc pentru hipertensiune arterială. Deoarece păstârnacul conține acest mineral din abundență, consumul lor poate ajuta la reglarea nivelului tensiunii arteriale și, în cele din urmă, la prevenirea bolilor de inimă
Fibrele solubile din păstârnac pot ajuta la combaterea bolilor de inimă, deoarece pot scădea nivelul colesterolului LDL.
2. Defecte congenitale Păstârnacul este o sursă excelentă de acid folic, un nutrient important care ajută la prevenirea malformațiilor congenitale la nou-născuți.
Anumite studii arată că acidul folic (sau vitamina B9) poate reduce riscul de malformații congenitale ale măduvei spinării și creierului cu până la 70%. Cea mai periculoasă dintre aceste defecte congenitale este spina bifida, în care copilul se naște cu o parte a măduvei spinării în afara corpului
3. Digestie Prezența fibrelor solubile face din păstârnac un aliment ideal pentru a-ți alunga problemele de digestie. Fibrele solubile ajută prin reducerea riscului de constipație, deoarece rețin apa și se transformă într-un gel în timpul digestiei

4. Imunitate Păstârnacul este bogat în vitamina C, un nutrient care ajută la creșterea imunității. Studiile arată că vitamina C îmbunătățește sistemul imunitar – deficiența acesteia a fost asociată cu imunitatea afectată. Vitamina C este importantă în sinteza colagenului, fiind astfel un nutrient vital pentru pielea, părul și unghiile sănătoase
Suplimentarea cu vitamina C poate trata infecțiile sistemice și respiratorii.
5. Anemie Păstârnacul este bogat în acid folic – iar studiile arată că tratamentul cu folat poate ajuta la combaterea anemiei megaloblastice.
Acestea sunt modalitățile prin care adăugarea păstârnacului în dieta dumneavoastră vă poate face foarte bine. După cum am discutat, toate acestea pot fi atribuite profilului nutrițional al legumei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.