5 reguli de inclus în mentenanța utilajelor din brutăria ta

5 reguli de inclus în mentenanța utilajelor din brutăria taOrice brutărie modernă și profitabilă are nevoie de echipamente profesionale care să funcționeze perfect la orice oră, fără a întrerupe bunul mers al afacerii tale când ți-e lumea mai dragă. Malaxorul, predospitoarele și dospitoarele, cuptoarele, mașina de feliat pâine sunt doar câteva din dotarile indispensabile unei brutării moderne și, ca toate echipamentele, necesită servicii de mentenanță periodică.

Ca să prelungești durata de utilizare a utilajelor din brutăria ta și să reduci la minimum timpul necesar pentru reparații, specialiștii în aparatură profesională recomandă respectarea câtorva reguli simple de mentenanță.

Curățarea regulată a echipamentelor

Prima și cea mai importantă regulă în mentenanța echipamentului folosit în brutărie este curățarea regulată a tuturor aparatelor profesionale pe care le deții. Majoritatea defecțiunilor sunt cauzate de lipsa curățeniei corespunzătoare, așadar e nevoie de curățenie regulată atât din motive de igienă, cât și pentru a asigura funcționarea aparatelor în parametri normali.

Impune un program de curățenie la sfârșitul fiecărei ture sau zile de lucru. Un angajat poate curăța malaxorul de aluat, iar altul poate goli firimiturile ce se adună în tava oricărui feliator de pâine profesional.

Utilizarea produselor de curățare adecvate

În vreme ce unele aparate au nevoie doar de apă pentru a fi curățate cum trebuie, altele necesită și folosirea anumitor tipuri de detergent. Urmarea cu strictețe a recomandărilor oferite de producător este importantă pentru a te asigura că nu afectează garanția oferită.

Dacă se dovedește că problemele au fost cauzate de erori de utilizare, riști să pierzi garanția, atrăgând costuri suplimentare pe care, în funcție de bugetul disponibil, vei putea sau nu să le acoperi.

Măsuri de mentenanță preventivă

Pe lângă curățarea zilnică necesară pentru igienă și funcționarea corespunzătoare a utilajelor, poți realiza o inspecție în timpul sesiunilor de curățenie temeinică pe care le poți programa săptămânal sau lunar, în funcție de rulajul din brutăria ta.

În timpul acestuit tip de mentenanță vei verifica piesele vizibile, vei observa dacă există uzură a anumitor părți ale aparatelor, cum ar fi lamele de la fiecare feliator de pâine sau de la mașinile de tăiat aluatul, vei observa dacă s-au slăbit elementele de prindere ș.a.m.d. În acest fel, minimizezi riscul de întreruperi neașteptate.

Asigurarea stocului de piese de schimb

Când bugetul și spațiul de depozitare îți permit, să ai propriul stoc de piese de schimb este un lucru minunat pentru brutăria ta. Având o curea sau o lamă în plus scurtezi timpul în care echipamentul este pus pe pauză și elimini timpul de așteptare necesar până când piesa ți-ar fi fost livrată prin curier.

Însă, dacă nu dorești să blochezi banii în stoc de piese de schimb, ideal ar fi să găsești un furnizor de încredere, care are în ofertă piese de schimb potrivite și asigură servicii de mentenanță, revizii, montajul de apartură nouă în care vei investi pentru a duce afacerea ta la următorul nivel.

Instrucțiunile din manualul de utilizare

Investiția financiară întrun aparat profesional pentru brutărie vine la pachet cu investiție de timp în montarea aparaturii și pregătirea personalului. Urmează instrucțiunile din manualul de utilizare realizat de producător și asigură instructaj pentru fiecare angajat nou sau vechi.

Utilizarea necorespunzătoare a unui feliator de pâine sau a cuptoarelor poate avea urmări nedorite, ca accidente grave de muncă sau pierderea garanției, deci nu săriți peste instructajul personalului.

Orice defecțiune generează o întrerupere neplănuită în activitatea ta și îți dă peste cap vânzările. Însă, cu un calendar de mentenanță bine pus la punct și urmat cu strictețe, vei avea mult mai puține întreruperi de activitate și vei putea gestiona mult mai eficient activitatea brutăriei tale când un echipament este în stand-by din motive de mentenanță.

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.