5 trucuri incredibile pe care le poți stăpâni în urma unui curs de coafor pentru începători

Instrumentele moderne de coafură au evoluat considerabil și multe femei consideră că pot obține acasă rezultate deosebite în materie de styling. Cu toate acestea, oricâte eforturi ai face, nu se pot compara cu aspectul impecabil, cu strălucirea de oglindă a părului și cu felul în care se mișcă și se simte după o vizită la salon. Specialiștii în domeniu îți vor spune că totul se rezumă la o rețetă în care se includ cantitatea potrivită de produs și abilitățile hairstylist-ului.

Pare descurajator pentru un amator, simplu pasionat al domeniului sau pentru o persoană preocupată de propria frumusețe și de îngrijirea părului. Cu toate acestea, soluția de a deveni tu însuți/însăți un profesionist al domeniului poate fi mai accesibilă decât crezi. Urmează un curs de coafor pentru începători pentru a pătrunde în cele mai nebănuite taine ale coafurii și pentru a avea acces la trucuri incredibile și atât de ușor de pus în practică dacă ai cunoștințele necesare.

1. Șamponul potrivit pentru tipul de scalp

În timp ce cheia șamponului perfect este considerată a fi potrivirea cu tipul de păr, specialiștii recomandă să iei în considerare și tipul de scalp. La un curs coafor pentru începători vei învăța să distingi între tipurile de păr și să analizezi pielea capului, textura și comportamentul firului de păr pentru a determina tipul de scalp. Dacă persoana are cineva are părul uscat și un scalp gras, lucrurile se pot complica la alegerea șamponului. Fiecare parte a podoabei capilare are nevoie de îngrijire diferită, scalpul trebuie degresat bine, iar lungimile și vârfurile părului trebuie hidratate.

2. Alegerea corectă a balsamului și aplicarea lui

Aceeași grijă trebuie extinsă și la alegerea balsamului, iar hairstyliștii aleg dintre două tipuri de formule. Un balsam pe bază de cremă este folosit pentru părul normal până la cel cu fir gros și aspru, în timp ce un balsam spray este recomandabil pentru părul fin. Uneori, atunci când părul este extrem de uscat, un balsam spray fără îndoială poate fi folosit peste un balsam normal. Balsamul ar trebui să fie ținut pe păr câteva minute la fiecare spălare a părului, iar la salon se cronometrează fiecare secundă pentru a potența la maximum calitățile substanțelor nutritive.

3. Tehnica de tuns poate contribui la sănătatea firului de păr

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care le vei învăța în timpul unui curs de coafor este tehnica de tuns. Tăierea părului este esențială pentru orice coafură, indiferent de lungimea sau stilul acesteia. La un curs de coafor, veți învăța cum să tăiați părul astfel încât să obțineți aspectul dorit. De asemenea, veți învăța cum să utilizați diferite unelte de tăiere, cum ar fi foarfeca sau mașina de tuns. Un păr tund corect se va toci mai greu și își va păstra strălucirea, rezistând mult mai bine în fața agresiunilor din mediu.

4. Tehnica de coafat nu trebuie să usuce sau să ardă părul

Ți se pare că știi totul în materie de styling, de perii electrice, de folosire a aburului în styling sau despre plăci de îndreptat și ondulatoare? Nimic mai fals. Folosirea inadecvată a acestora, fie că părul nu este protejat anterior, fie că nu este uscat bine, fie că se folosesc temperaturi extreme, poate duce la uscare, electrizare, rupere și un aspect tern al părului.

5. Un produs de styling pentru un finisaj perfect

Aplicarea fixativului pe o coafură bine realizată poate să fie elementul care garantează rezistența coafurii sau poate să strice aspectul ei. Folosirea fixativului trebuie să pună problema calității acestuia, a cantității utilizate și a modului de aplicare. Produsul de styling se aplică în straturi succesive, de la distanța și nu prea mult la o aplicare. Sunt de preferat aplicări succesive decât o singură aplicare abundentă.

Acestea sunt doar câteva dintre trucurile folosite de hairstyliștii profesioniști, pe care le vei putea stăpâni și tu după absolvirea unui curs de coafor pentru începători. Acesta poate fi o investiție profitabilă pentru cariera ta, întrucât vei putea să practici meseria de hairstylist chiar după terminarea cursului și obținerea unei diplome autorizate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.