50 DE ANI DE LA TERMINAREA LICEULUI : Promoția 1967, absolvenți a Liceului Teoretic nr. 2 (în prezent Școala Nicolae Bălcescu Baia Mare ) s-au întâlnit pentru a sărbători 50 de ani de absolvire 

50 DE ANI DE LA TERMINAREA LICEULUI : Promoția 1967, absolvenți a Liceului Teoretic nr. 2 (în prezent Școala Nicolae Bălcescu Baia Mare ) s-au întâlnit pentru a sărbători 50 de ani de absolvire

La împlinirea a 50 de ani de la absolvirea Liceului Teoretic nr 2 Baia Mare (în prezent Școala Nicolae Bălcescu din  Ferneziu) , foştii elevi ai promoţiei 1967 au organizat o întâlnire de suflet. Plini de emoție și fericire au intrat din nou pe ușa școlii, s-au așezat în bănci , sfioși ca-n prima zi de școală.  Foştii elevi au fost întâmpinați de Pop Silvia, directorul școlii, care le-a mulțumit pentru onoarea de a fi gazdă și  i-a condus spre sala de clasă.

După un omagiu adus  profesorilor din  liceu, profesorul de geografie  și fostul director de acum 50 de ani,  prezent  la eveniment, Dicu Dumitru – a strigat catalogul  clasei, fiecare dintre cei prezenți au răspuns cu multă, multă emoție .

În semn de recunoştinţă pentru  profesorii și colegii  care au trecut în neființă , s-a rostit o rugăciune de pomenire de către preoții  Podină Teodor și Breaz George din Ferneziu.

Unul dintre absolvenți , prezent la eveniment,  a fost și poetul Voicu Ioan autorul versurilor cântecului „Rău ma dor, ochii ma dor” și a altor două piese din repertoriul lui Paul Surugiu : „Nu știu niciodată” și „Poveste de iarnă”.

La întâlnire a participat și primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, în semn de prețuire  și respect pentru acești oameni minunați, legat de ei sufletește, deoarece tata primarului, Dorel Cherecheș, a terminat și el același liceu, promoția 1966.

Evoluția școlii de la Liceul Teoretic nr 2 la Școala gimnazială Nicolae Bălcescu Baia Mare

 În 1960 a intrat în funcţiune  Liceul Teoretic Nr. 2, care pe lângă clasele liceale a cuprins  şi clasele gimnaziale care funcţionaseră până atunci în diferite locaţii. Această şcoală s-a menţinut cu clasele liceale până în anul 1975, an în care s-a transformat în Liceul Metalurgic şi s-a transferat într-o clădire nouă, construită special. În localul din strada Arenei Nr. 1 au rămas clasele I-VIII învăţământ primar şi gimnazial , acestea   funcţionând şi în prezent. În perioada 1975 – 1980 au mai funcţionat aici şi clasele IX – X – treapta I de liceu – clase afiliate Liceului Industrial Nr.1. Între anii 1980 – 2000 şcoala este cunoscută sub denumirea “Şcoala cu clasele I – VIII Nr. 16”, iar începând cu 1 iunie 2006 devine Şcoala gimnazială “NICOLAE BĂLCESCU”, nume sub care funcţionează şi astăzi. Din anul 2012 unității școlare se alătură și copiii de la Grădinița nr. 19 Baia Mare, de pe strada Gutinului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.