Primarul Cătălin Cherecheș le-a acordat un RAGAZ consilierilor pentru aprofundarea proiectelor propuse de el

sedinta-cons-loc-11-ian_800x533-696x464Ședința extraordinară a Consiliului Local Baia Mare convocată pentru astăzi, 11 ianuarie, a fost amânată. Înainte de întâlnirea aleșilor locali a avut loc ședința comisiilor reunite, adunare care s-a prelungit cu o oră peste termenul stabilit.

Astfel, când a început ședința extraordinară, aceasta a fost amânată pentru că primarul a vrut să le ofere timp câteva zile pentru a aprofunda proiectele propuse de el, dar și pentru a participa la o manifestare culturală organizată de Ilie Tudorel.

Este vorba despre o expoziție fotografică realizată de consilierul local venită să susțină candidatura municipiului Baia Mare pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii. Cel mai probabil, ședința extraordinară va fi reprogramată în cursul acestei săptămâni.
„Vreau ca la începutul acestei ședințe să îl felicit pe colegul nostru, domnul consilier Ilie Tudorel, pentru demersul pe care l-a făcut în a sprijini inițiativa noastră și dorința noastră de a deveni Capitală Europeană a Culturii în 2021 printr-un eveniment cultural cu caracter fotografic care își va avea punctul de maximă intensitate peste 20 de minute (n.r. ora 17:30).
Este o chestiune foarte importantă și ține de un mod foarte sincer, onest de a sprijini un demers pe care majoritatea cetățenilor municipiului Baia Mare și-l doresc. Nu ține doar de un demers de a deveni Capitală Europeană a Culturii ci poate ține de mai mult de modul în care fiecare dintre noi învățăm să ne iubim mai mult orașul, să ne respectăm mai mult frumusețea orașului nostru, să ne cunoaștem orașul și să redescoperim lucrurile frumoase ale acestui oraș. Și din respect față de acest demers emblematic pe care l-a făcut domnul consilier Ilie Tudorel voi retrage, pentru că s-au prelungit foarte mult discuțiile din comisiile reunite, toate proiectele de pe ordinea de zi”, a declarat Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare.
Având în vedere gradul scăzut de îndatorare al municipiului Baia Mare înainte de ședința extraordinară a Consiliului Local, reprezentanții comisiilor reunite au dat aviz favorabil pentru contractarea unei finanțări, sume necesare pentru derularea unor proiecte importante care vizează candidatura municipiului Baia Mare la titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021 precum și a unor planuri importante de dezvoltare în domeniul educațional dar și al infrastructurii.Este vorba despre achiziționarea și restaurarea integrală a clădirii istorice Minerul, restaurarea clădirii Minoriților, reabilitarea și modernizarea Sălii Polivalente „Lascăr Pană”, astfel încât aceasta să poată găzdui și evenimente culturale, reabilitarea și modernizarea pistei de atletism și a Ștrandului Municipal, obiectiv care se dorește a fi transformat într-un complex acvatic cu funcționalități atât în sezonul cald cât și în cel rece, achiziționarea sediului Remin și a Hotelului Maramureșului care împreună cu actualul sediu al primăriei vor deservi ca și sediu pentru Universitatea Baia Mare, achiziționarea platformei Cuprom, locație unde va fi realizat un Parc Industrial pentru industrii creative precum și modernizarea întregii infrastructuri rutiere din municipiul Baia Mare, dar și reabilitarea clădirii istorice al Colegiului Național „Gheorghe Șincai” din Baia Mare.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.