”Primarul de Borșa investește în oameni și în calitate” . Cinci salvamontiști din Borșa la un curs de instruire

salvamontCinci salvamontiști din Borșa la un curs de instruire privind managementul salvării din avalanșă

 Începând de azi, 19 ianuarie, până sâmbătă, 23 ianuarie 2016, cinci salvamontiști ai Salvamont Borșa participă, la Bâlea Lac, la un curs de instruire privind managementul salvării din avalanșă. Din echipa care reprezintă Salvamont Borșa la acest curs face parte șeful structurii de salvamontiști montani din localitate, Daniel Timiș, alături de colegii săi Mircea Grec Botezan, Nicoară Andreica, Dumitru Timiș și Adrian Timiș.

”Cursul are loc la cota 2000, pe Transfăgărășan, în partea de Argeș și este organizat de Consiliul Județean Argeș în colaborare cu o structură Salvamont din Franța, regiunea Savoya. Sunt trei instructori francezi care vor explica și vor aplica gestionarea salvării din avalanșă pe timp de zi și pe timp de noapte, cursuri care vin în ajutorul salvamontiștilor montani din Borșa.

Am mai fost prezenți la schimburi de experiență și cursuri care se fac periodic pentru salvamontiști, dar este pentru prima oară când participăm la o intruire atât de complexă, totul fiind explicat și aplicat la un nivel mult mai înalt. Am înțeles că participă 60 de salvamontiști din întreaga țară, în timp ce Salvamont Borșa este reprezentat de cinci persoane”, a explicat Daniel Timiș, șeful Salvamont.

Mircea Grec Botezan: ”Primarul de Borșa investește în oameni și în calitate”

 Mircea Grec Botezan, salvamontist al structurii din Borșa și participant la acest curs a ținut să mulțumească Primăriei Orașului Borșa și primarului Sorin Ion Timiș pentru faptul că acordă o atât de mare atenție echipei Salvamont. ”Nu vreau să sune a laudă, însă avem un primar cum n-a mai văzut Borșa până acum. Nu doar că ne-a semnat delegația și ne decontează, astfel, transportul până pe Transfăgărășan, însă niciodată nu s-a opus prezenței noastre la alte cursuri de pregătire, cursuri care ne ajută să ne perfecționăm și să fim mai buni. Salvamont Borșa este o structură de salvatori montani care a fost neglijată de administrațiile anterioare, însă acum putem spune că rolul nostru este apreciat la justa valoare. Și acesta este, indiscutabil, meritul primarului nostru, Sorin Ion Timiș. Acesta nu doar a scos Borșa din izolare și a schimbat în totalitate fața orașului, dar arată că îi pasă de fiecare dintre noi și înțelege că, doar investind în oameni și în calitate vei obține rezultatele scontate”, a subliniat Mircea Grec Botezan.

 

Amalia Babici Man

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.