Doliu în presă. Moarte invăluită in MISTER. A murit o jurnalistă de la fostul AXA TV!

New ImageR.I.P. Andreea Pocol! Fosta jurnalistă a decedat la numai 36 de ani!

Andreea Pocol (36 de ani) a fost găsită decedată duminică dimineața în locuința sa din Șimișna, județul Sălaj. Cauza decesului nu este încă clară urmând să fie stabilită de medicii legiști. Andreea Pocol a activat ca jurnalist și în Maramureș, la fostul post de televiziune AXA TV, ocupându-se în special de secțiunea Politic. Andreea Pocol și-a demonstrat veleitățile jurnalisice și la Șomes TV Dej, dar a avut colaborări și cu Realitatea TV și Reporter Virtual. În anul 2008, într-un demers jurnalistic, Andreea Pocol a demonstrat că se poate vota în două secții diferite.
Moartea jurnalistei Andreea Pocol (36 ani) a fost anunțată pe pagina personală de socializare Facebook a lui Laurențiu Ciocăzeanu, acționar la site-ul Reporter Virtual, ziar online unde Andreea scria pe domeniul Politic.
“ Îi datorez COLEGEI Andreea Pocol această postare. Tocmai ce am aflat că ne-a părăsit subit noaptea trecută. În urmă cu aproape doi, am descoperit în Andreea dorința nebună de a face presă. I-am întins mâna de a se alătura echipei Reporter Virtual, deși n-am reușit să-i ofer un job așa cum îmi și își dorea. Dar am simțit amândoi că nu-și dorește nimic mai mult pe lumea asta decât să devină jurnalistă. Și am încurajat-o, indiferent de obstacolele pe care le-am întâmpinat împreună, de bani sau de altă natură. A preferat să aștepte vremuri mai bune și să creadă într-o zi în care munca îi va fi recunoscută. N-a mai apucat, căci Dumnezeu avea alt plan de care noi doi nu știam nimic.
Andreea, n-o să uit niciodată credința ta în virtuțile acestei meserii nobile pe care nici măcar n-ai apucat s-o practici cum ți-ai fi dorit. N-o să uit niciodată răbdarea, înțelegerea ta față de cei care nu te înțelegeau, față de cruzimea umană și față de cei care nu vor înțelege niciodată că banul nu face doi bani în fața omeniei tale fără egal. Tu ai fost și vei fi binecuvântată, indiferent unde te vei afla, ei nu vor fi niciodată.
Acum trei luni, alături de colegul Grigore Cartianu, am întâlnit-o prima oară pe Andreea Pocol în Dej, la o reuniune de suflet pe care o voi ține mereu în inima mea. Ne auziserăm de multe ori la telefon, pe facebook sau în alte ocazii, dar nu reușiserăm să ne vedem față în față. A ținut morțiș să vină la întâlnire, deși avea mulți kilometri de făcut. Nu i-am cerut asta, dar ea vroia cumva să-mi arate recunoștința ei pentru faptul că am încurajat-o. A venit, ne-am văzut pe fugă și așa a apărut poza de mai jos.
Nu credeam vreodată că o voi posta aici, într-un astfel de prilej atât de trist. Dar aveam o datorie față de ea – căci o postase deja ”la cald”, atunci, după Dej. Eu, zăpăcit de oboseală și de drum, n-am mai apucat.
Am întins mâna, de-a lungul carierei mele de aproape 25 de ani, multor viitori colegi de presă. Niciodată însă n-am fost așa de repede îndurerat cum sunt în această seară. Îi mulțumesc Domnului că mi-a scos-o în cale pe Andreea! Mă rog pentru sufletul ei și al celor ce se gândesc acum la ea. Dumnezeu s-o aibă în pază!
Să ne scrii mereu, de-acolo de sus, dragă Andreea Pocol! Nu vom putea vedea cuvintele tale, dar sigur le vom simți cumva…
Slujba de înmormântare a jurnalistei Andreea Pocol va avea loc marți, 26 ianuarie, în localitatea natală Șimișna, județul Sălaj.

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.