Amnistie fiscală pentru declararea averilor ascunse. VEZI ce riscă cei care nu raportează veniturile

s560x316-bani-multi-1_07279800Persoanele care dețin venituri sau patrimoniu sustrase fiscalizării vor primi o perioadă de grație, de până la șase luni, pentru a le declara și a-și plăti taxele, scăpând astfel de acuzația de evaziune fiscală. După acest interval, cei care vor evita să se conformeze legii urmează să fie impozitați cu 50%.

Codul Fiscal va fi modificat, în perioada următoare, astfel încât să fie acordată o perioadă de grație pentru conformarea voluntară la plată, așa numita „amnistie fiscală”, celor care au surse de venit, bani sau bunuri nefiscalizate, potrivit profit.ro.

După încheierea acestei perioade, care ar putea fi de trei sau șase luni, vor fi depuse declarații de patrimoniu, iar cei care nu și-au declarat averea reală vor suporta un impozitat penalizator de 50%. Măsura îi scapă pe cei vizați de acuzațiile de evaziune fiscală, nu însă și de răspundere penală în cazul în care veniturile provin din activități ilegale.

În acest fel, autoritățile vor să scoată la lumină venituri nedeclarate și să colecteze bani la buget, după ce programul de verificare a averilor, demarat de Agenția Națională de Administrare Fiscală, în urmă cu cinci ani, nu a adus rezultatele scontate.

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.