PSD și UNPR au bătut palma. Joi vor semna un protocol de colaborare referitor la alegerile locale și parlamentare din 2016

Protocol PSD-UNPR pentru alegerile locale şi parlamentare. Oprea: UNPR susţine alegerile locale într-un singur tur

UNPR va semna joi un protocol de colaborare cu PSD referitor la alegerile locale și parlamentare din anul 2016, a anunțat luni Gabriel Oprea, preşedintele formaţiunii. Cele două partide au aceeaşi poziţie exprimată în privinţa alegerilor locale: primari aleşi într-un singur tur.

Gabriel Oprea a făcut anunţul privind colaborarea UNPR – PSD în ziua în care au avut loc consultările cu premierul Dacian Cioloş pe tema modificării legii alegerilor locale.

„Vom semna protocolul de colaborare pentru alegerile locale și parlamentare. Avem promisiunea domnului Dragnea că joi semnăm acest protocol și noi întotdeauna ne-am ținut de cuvânt”, a afimat Oprea.

Poziţia UNPR după consultările cu premierul Dacian Cioloş pe tema modificării legislației electorale este aceea că Uniunea susține alegerea primarilor într-un singur tur de scrutin, a anunţat formaţiunea politică.

„UNPR susține alegerile într-un singur tur de scrutin deoarece acestea sunt prevăzute de o lege organică. Aceasta a parcurs toate etapele, a fost dezbătută, votată în plenul Parlamentului și promulgată de președintele României. UNPR rămâne fidel principiilor pe care le-a afirmat întotdeauna, seriozitate, stabilitate și consecvență și ca atare respinge propunerea de modificare a legislației privind alegerea primarilor”, se arată în comunicat.

Delegaţia UNPR prezentă la consultări a fost conduse de preşedintele formaţiunii, Gabriel Oprea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.