Mănăstirea Prislop este locul unde Evanghelia este trăită în mod intens!

12717174_1556696584648935_590638359993913620_nDuminică, 14 februarie 2015, canalul național de televiziune France 2 a difuzat un reportaj dedicat apostolatului pe care Părintele Irineu Bârle îl desfășoară la Mănăstirea Greco-Catolică de le Prislop, Maramureș.

Filmul «La grande famille du Père Irénéu», realizat de Thomas Wallut și Jean-Claude Salou, este ultima  parte dintr-o serie de documentare despre Biserica Greco-Catolică din România. Aceeași echipă realizănd în ultimi ani mai multe reportaje care au prezentat aspecte din istoria și viața Bisericii Române Unite:

Reportajul difuzat duminică, începând cu ora 9,30, prezintă slujirea părintelui Ireneu, un călugăr a cărui mănăstire a devenit casă pentru orfani și pentru cei răniți de viață.

pr-irineuProfund atins de necazurile multor orfani cu probleme psihice, părintele Ireneu și părinții acestuia au început să găzduiască la început unu, apoi doi… astăzi fiind 80 cei care trăiasc în acest loc de pace și iubire dăruită de Dumnezeu. Fiecare își poartă crucea sa, dar sunt pe calea vindecării rănilor din copilărie.

În splendoarea naturii și a icoanelor din capela mănăstirii, tinerii se reconstruiesc ca oameni. Toată lumea participă, după capacitățile sale, la viața „de familie”. Prislop fiind un loc unde Evanghelia este trăită în mod intens.

Reportajul se poate urmări dând click AICI.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.