ÎN SIGURANŢĂ SPRE ŞCOALĂ!

trecere de pietoniPoliţiştii rutieri acţionează zilnic în apropierea şcolilor, în zonele cu trafic aglomerat, pentru fluidizarea circulaţiei şi prevenirea accidentelor rutiere în care sunt implicaţi elevii. Totodată, pentru prevenirea faptelor antisociale comise în incinta ori în zonele adiacente şcolilor, fiecare unitate de învăţământ este inclusă în itinerariile de patrulare auto şi pedestre ale poliţiei.

Asigurarea unui climat de linişte şi siguranţă în incinta şi zonele adiacente unităţilor şcolare reprezintă una din priorităţile de acţiune ale Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş.

Astfel, poliţiştii desfăşoară activităţi în scopul creşterii gradului de siguranţă din jurul unităţilor de învăţământ, prevenirii şi combaterii delincvenţei juvenile în incinta şi în zona adiacentă unităţilor de învăţământ preuniversitar, protejării elevilor şi personalului didactic împotriva faptelor antisociale care aduc atingere patrimoniului, vieţii şi integrităţii corporale.

Pentru realizarea acestor obiective, poliţiştii de la prevenire şi cei de la proximitate organizează întâlniri cu elevii şi cadrele didactice din şcolile judeţului, poliţiştii rutieri dirijează şi fluidizează traficul iar cei de ordine publică patrulează în zona unităţilor de învăţământ, în special pe timpul sosirii şi plecării elevilor de la şcoală.

De asemenea, poliţiştii, împreună cu  reprezentanții unităților de învățământ, desfăşoară frecvent acțiuni pentru combaterea absenteismului școlar.

Pentru a preveni implicarea copiilor în accidente de circulaţie, polițiștii recomandă părinţilor să-i înveţe:

Să circule numai pe trotuare !

Să nu traverseze drumurile publice prin alte locuri decât prin cele special amenajate şi semnalizate prin indicatoare sau marcaje !

Acolo unde nu există amenajate trotuare sau poteci laterale să se deplaseze numai pe partea stângă a drumurilor, cât mai aproape de marginea acestora!

Să nu se angajeze în traversarea căilor rutiere în fugă, prin faţa sau spatele autovehiculelor staţionate ori a mijloacelor de transport în comun oprite în staţii !

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.