6 întrebări pe care și le pun maramureșenii despre panourile fotovoltaice după instalare

În concordanță cu noile tendințe de a limitate poluarea și a căuta surse de energie alternative, oamenii au început să investească în panouri solare fotovoltaice. Un alt motiv pentru care oamenii investesc în această metodă alternativă este pentru că reduce mult costurile, acest fapt duce implicit la atenuarea investiției într-un timp destul de scurt. Deși sunt o mulțime de surse care vorbesc despre avantajul de a instala panouri fotovoltaice, mai rămân unele întrebări legate de aceste panouri după ce au fost instalate. 

6 întrebări despre panourile fotovoltaice după instalarea lor

Pentru început, ar trebui să știi că poți accesa fonduri de la stat pentru instalarea panourilor solare fotovoltaice, dar cererea trebuie depusă de către un instalator avizat, după care trebuie să le cumperi. Poți vedea oferta completă de panouri fotovoltaice de la DBsolar pentru a-ți forma o ideea despre panourile care se potrivesc cel mai bine în cazul tău.  Mai jos sunt răspunsurile la unele întrebări frecvente despre aceste panouri după instalarea lor.

  1. Panourile solare se degradează în timp? Da, în primul rând aceste panouri se vor degrada în timp din cauza razelor solare, dar și a altor factori de mediu precum umiditate ridicată. Acestea pot duce la deteriorarea suprafeței panourilor. Dar aceste degradări au loc în mai mulți ani, astfel că nu îți va afecta investiția.
  2. Care este termenul de valabilitate? Majoritatea firmelor care comercializează oferă o garanție de peste 10 ani a acestor panouri. După trecerea acestei perioade, valabilitatea panourilor depinde de întreținerea lor corespunzătoare.
  3. Își pierd eficiența în timp? Da, aceste panouri devin mai puțin eficiente în timp din cauza condițiilor de mediu, dar acest fapt este în strânsă legătură cu calitatea, termenul de valabilitate și întreținerea lor. Această pierdere a eficienței se produce într-un timp îndelungat, astfel că avantajele oferite de aceste panouri nu sunt diminuate.
  4. Panourile solare fotovoltaice au nevoie de curățare? Da, panourile solare fotovoltaice trebuie să fie curățate în mod regulat de praf și excremente de la păsări pentru a fi cât mai eficiente pentru un timp îndelungat. 
  5. În caz de grindină se pot sparge panourile fotovoltaice? Aceste panouri au fost construite pentru a rezista unor condiții meteorologice grele. S-au făcut mai multe studii în care au fost testate, iar șansele ca ele să se spargă din cauza grindinei este redusă. Totuși ar trebui să verifici dacă garanția lor include și anumite dezastre naturale.
  6. Ce fac iarna când sunt acoperite de zăpadă? Unghiului în care sunt amplasate aceste panouri permit topirea mai ușoare a zăpezii, respectiv căderea ei. În cazul în care te confrunți cu un strat gros de zăpadă, acestea vor trebui curățate pentru a funcționa. În acest sens poți apela la diverse firma specializate în astfel de cazuri. 

În concluzie, după instalare acestor panouri fotovoltaice trebuie să ai în vedere că acest lucru nu este permanent și că trebuie întreținute. Dar deși acest fapt poate constitui o grijă în plus avantajele aduse de panouri fotovoltaice merită, deoarece investiția ta se amortizează într-un timp scurt, iar ulterior pentru întreținerea lor nu va trebui să cheltui mai mulți bani decât cheltuielile pentru energie electrică și căldură cumulat.Sursă foto: Pixabay.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.