6 lucruri care ne enerveaza la turiști

Ne pregătim pentru vacanța binemeritată, cu entuziasm și o doză de egoism, așa că putem cădea destul de ușor într-o extremă în care devenim pe nesimțite un tip de turist care deranjează și chiar enervează.

Clar nu ne dorim să ajungem în această categorie. Prin urmare vă propunem să ne gândim împreună la ceea ce ne enervează la ceilalți turiști atunci când ne aflăm într-o vacanță în Bulgaria, de exemplu, astfel încât să nu procedăm la fel.

  1. Turistul zgomotos este evitat

Tipul de excursionist foarte volubil, zgomotos, indiscret este probabil printre cei mai deranjanți pentru cei din jur. Este ok să ne exprimăm trăirile și emoțiile, însă volumul este extrem de important, precum și contextul, ambianța și grupul din care facem parte.

Gălăgia este evitată de majoritatea turiștilor care vor să se relaxeze, să se deconecteze, așa că nu vrei să fi chiar tu cel ce creează disconfort. Dacă ai prea multă energie, vrei să socializezi, să te distrezi, să explodezi, fără să deranjezi și să atragi toate privirile din jur, trebuie să găsești colectivul și zona în care să te simți ca peștele în apă.

  1. Nesimțirea nu este agreată nicăieri și de nimeni

Turistul nesimțit ocupă cu brio loc pe podiumul celor care sunt de evitat. E și normal. Clar că fiecare vrea un concediu reușit, o vacanță de vis, o merită și va face tot ce ține de propria persoană pentru a se bucura de sejur, dar din egoism e doar un pas să ajungi la limita nesimțirii.

Așadar orice situație ar interveni, trateaz-o cu calm și gândește-te și la cei din jur. Nu fi lipsit de bun-simț, de bună creștere, de cuviință și de delicatețe în orice context și cu oricine.

Chiar dacă ajungi în situații limită, când nervii îți sunt puși la încercare sau ești în culmea extazului și euforic, păstrează decența și privește în jur înainte să acționezi și reacționezi, nu vrei să fi etichetat ca grosolan și nesimțit.

  1. Pe cine nu deranjează mizeria?

De orice naționalitate ai fi, ca turist trebuie să respecți niște reguli, să încerci să te integrezi în peisaj, dar și să impui respect, decență și să oferi un exemplu de urmat. Așa că mizeria nu trebuie deloc trecută cu vederea.

Chiar dacă nu ești acasă, păstrează lucrurile în ordine în camera de hotel, folosește coșurile de gunoi peste tot și nu lăsa nimic în urma ta când ieși la plajă sau prin excursii! Nu îți cere nimeni să fii ecologist, dar nu contribui la poluare sub nici o formă, nici măcar acolo unde un pet în plus sau o hârtie în mormanul de mizerie nu ar mai conta.

  1. Nu îți însuși ceea ce nu îți aparține!

Un alt tip de turist arătat cu degetul în întreaga lume este cel care își însușește ceea ce nu-i aparține. Camerele de hotel sunt adesea prădate de turiști. De cele mai multe ori aceștia merg acasă cu prosoapele, halatele sau alte bunuri care le sunt puse la dispoziție pentru a fi folosite.

Acest comportament nu este unul normal, chiar poate fi considera furt. Cum furt este și însușirea pe ascuns a altor obiecte care pot fi pierdute și găsite în resorturi, pe plajă, sau mijloacele de transport în comun.

Așadar procedați cum este normal și corect, nu vă însușiți ceea ce nu vă aparține, iar dacă puteți face o faptă bună nu ezitați, va fi mult mai apreciată decât dezinteresul și indolența.

  1. Nu negocia când nu e cazul

Negocierea este o artă, dar se aplică unde și când trebuie! Ca turist există numeroase situații în care este ok să negociezi și să fii pregătit pentru acest lucru, însă mare atenție când intenția de a negocia nu își are locul.

Astfel de exemple sunt locul în avion, într-un cinema, sală de spectacol, precum și masa la un restaurant. Când prin negociere poți să ofensezi, să aduci un deserviciu altei persoane sau să deranjezi este clar că trebuie să te abții.

  1. Supravegheați copiii și impuneți reguli de bun simț

Copiii pot foarte ușor să ajungă de evitat și de nedorit într-o vacanță, dar asta e doar din vina părinților. Chiar dacă e vacanță și toți merită să se bucure de ea, inclusiv cei mici, asta trebuie să se întâmple fără să deranjeze.

Gândiți-vă că ați economisi tot anul pentru sejur all inclusive in Bulgaria, iar atunci când ați ajuns într-un final pe șelongul de lângă piscină, copiii celorlalți turiști fac o gălăgie care vă face imposibilă relaxarea.

Părinții prea permisivi sunt cei care trebuie sancționați pentru comportamentul copiilor. Așadar, pentru a evita situații neplăcute, pregătiți-vă copiii pentru sejur, trasați reguli, oferiți-le informațiile și explicațiile necesare și supravegheați-i pentru a vă asigura că sunt în siguranță și nu-i deranjează pe cei din jur.

Fiecare merită să se bucure de vacanță la maxim, dar în limitele bunului simț și al decenței. ”Ceea ce ție nu îți place, altuia nu-i face” se aplică pe orice continent, indiferent de vârstă, gen și naționalitate!

 

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.