6 metode eficiente prin care să îți decorezi dormitorul

Dormitorul este poate cea mai importantă cameră dintr-o locuință, deoarece este destinat odihnei și relaxării. Pentru a avea parte de un somn odihnitor trebuie să ții cont de mai multe aspecte pe care să le pui la punct, precum mobilă, lumină, atmosferă, astfel încât acestea să se îmbine armonios. Mai jos vei găsi o listă cu lucrurile de care să ții cont pentru decorarea unui dormitor.

         Iată cele 6 aspecte pe care să le iei în calcul atunci când îți amenajezi dormitorul!

 

  1. Alegerea unui stil de amenajare

Alege un stil de design interior care să se potrivească cu personalitatea ta, cu stilul de viață, dar și cu locuința ta. Pe homelux.ro poți descoperi stilurile de amenajare și astfel să îți dai seama ce te atrage și ce este potrivit pentru tine și dormitorul tău. Stabilește un buget și fă un plan astfel încât să se potrivească cu preferințele tale. Ar fi recomandat să alegi obiecte de calitate, care să fie durabile în timp, dar care să se și potrivească cu stilul ales de tine.

  1. Finisaje

După ce ai stabilit stilul de amenajare, te poți orienta pentru a alege finisajele pe care să le aplici în încăperea ta. Pe pereți poți opta pentru tapet sau culori în funcție de preferințe, iar pentru podea poți alege parchet care să inducă o atmosferă de căldură sau covoare dacă îți dorești ceva mai comod. Pentru a fi totul în armonie te poți consulta cu un specialist care să îți dea sfaturi și să te îndrume pentru a avea o încăpere cât mai frumoasă.

  1. Mobilier

În funcție de spațiul de care dispui, ar trebui să stabilești de ce obiecte de mobilier ai nevoie. Poți începe cu patul și poți alege un model care să fie potrivit cu camera și stilul de amenajare. Alege din paturile tapițate de pe homelux.ro care sunt moderne și se potrivesc în diverse combinații. Pe lângă pat, orientează-te spre alte obiecte de mobilier care să încapă, dar care să se și potrivească cu restul mobilierului.

  1. Lenjerie

Lenjeria poate nu reprezintă cel mai important element dintr-un dormitor, însă aceasta poate schimba aspectul unei încăperi, va crea o atmosferă plăcută și îți va asigura un somn odihnitor. Optează pentru materiale de calitate și asigură-te că le înlocuiești regulat pentru a minimiza apariția acarienilor și a altor alergeni.

  1. Iluminare

Iluminarea influențează atmosfera dintr-o încăpere, de aceea ar trebui să asiguri surse de lumină eficiente și care să se potrivească cu restul detaliilor din dormitor. Poți opta pentru surse de lumină inteligente care pot fi controlate din telefon.

  1. Decorațiuni

Cu ajutorul decorațiunilor îți poți personaliza camera. Dacă ai optat pentru pereți simpli, ai putea să îi decorezi cu tablouri sau fotografii. Cu ajutorul unui covor poți obține o atmosferă cozy, iar pernele și păturile vor adăuga culoare în încăpere.

       Încearcă să îți dai seama de ceea ce îți dorești la tine în dormitor, consultă-te cu un specialist și astfel vei putea obține rezultatul dorit. Cu ajutorul sfaturilor de mai sus vei ajunge să îți decorezi dormitorul mult mai rapid și organizat.

 

Sursă foto: pexels.com

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.