678 de persoane au intrat în România prin vama de la Sighetu Marmației. Câți sunt de origine ucraineană?

➡️În data de 9 mai a.c., în intervalul orar 00.00-16.00, au intrat în România, prin Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației 678 persoane și 107 autovehicule. Din cele 678 persoane, 504 sunt cetățeni ucraineni. Până la ora 16.00 nu au fost solicitări de azil în Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației.
‼️În data de 8 mai a.c., nu au fost depistate persoane care să treacă ilegal frontiera de stat din Ucraina în România, în județul Maramureș.
➡️Pompierii maramureșeni au transportat o persoană, însoțită de un voluntar, cu autospeciala din dotare, de la o locație de cazare din Sighetu Marmației la Gara CFR Sighetu Marmației, de unde a plecat cu trenul la București. Alte trei persoane, însoțite de un voluntar, au fost transportate din Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației la o locație de cazare din municipiul Baia Mare. De asemenea, două persoane au fost transportate cu autospeciala din dotare, însoțite de un jandarm, din Punctul de Trecerea a Frontierei Sighetu Marmației la Centrul Regional de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil Maramureș din Șomcuta Mare.
➡️În prezent nu sunt persoane cazate în tabăra operaționalizată de pompierii maramureșeni la Sighetu Marmației. Sunt asigurate 160 locuri pentru cazare, care pot fi suplimentate în funcție de evoluția situației.
➡️Polițiști, jandarmi și polițiști locali sunt prezenți în zona limitrofă a punctului de trecere a frontierei pentru a se asigura că cetățenii veniți din Ucraina nu sunt expuși victimizării. În sprijinul jandarmilor maramureșeni sunt prezente efective din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă ”Ștefan Cicio-Pop” Cluj-Napoca.
➡️Sunt asigurate și identificate în alte locații (pensiuni, hoteluri, locații ale cultelor religioase, locații ale autorităților administrației publice locale, unități de învățământ etc.) peste 8.800 locuri de cazare pentru cetățenii din Ucraina. Locurile de cazare pot fi suplimentate în funcție de evoluția evenimentelor și a fluxului de persoane în Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației.
➡️Centrul Regional de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil Maramureș din Șomcuta Mare are un grad de ocupare de 14%. Nu sunt cazate, în prezent, persoane de cetățenie ucraineană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.