7.500 pachete ţigări în valoare de 67.500 lei confiscate în urma unei percheziţii domiciliare

tigariPoliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F Sighetu Marmației au descoperit şi confiscat, în ultimele 24 de ore, peste 8.300 pachete ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de aproximativ 70.000 de lei.

În baza delegării procurorului DIICOT – Biroul Teritorial Maramureş, polițiștii de frontieră din cadrul S.P.F. Sighetu Marmaţiei, în cooperare cu lucrători din cadrul S.T.P.F. Maramureş, au pus în aplicare un mandat de percheziţie domiciliară, ieri, 6 mai a.c., la o adresă de pe raza judeţului Maramureş.

Astfel, în urma percheziției, poliţiştii de frontieră au descoperit în locuința Marianei H., în vârstă de 39 de ani, ascunse sub mai multe covoare, 15 colete cu ţigări, marca Marble, de proveniență ucraineană, marfă ce a fost transportată la sediul poliției de frontieră în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii coletelor, s-a constatat că acestea conţin 7.502 pachete ţigări, în valoare de peste 67.500 de lei, întreaga cantitate de ţigări fiind ridicată în vederea confiscării.

Drept urmare, femeia este cercetată sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, iar în continuare poliţiştii de frontieră delegaţi fac cercetări pentru depistarea tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

Ieri, în jurul orei 16.00, în P.T.F. Halmeu, jud. Satu Mare, s-a prezentat, pe sensul de intrare în ţară, cetățeanul maghiar B. Eniko, de 21 de ani, conducând un autoturism marca Volkswagen Passat, înmatriculat în Ungaria.

Existând suspiciuni că aceasta transportă țigări de proveniență ucraineană, poliţiştii de frontieră, împreună cu lucrătorii vamali, au efectuat un control amănunţit asupra autoturismului şi persoanei.

Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în rezervorul modificat, în osia spate, haion spate, scaune şi sub preşuri, cantitatea de 830 pachete de ţigări, marca Jin Ling, de provenienţă ucraineană.

Ţigările în valoare de 1.700 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar femeia a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.