74 de sancţiuni contravenţionale aplicate de poliţiştii rutieri din Baia Mare şi Sighetu Marmaţiei

Poliţiştii rutieri din Baia Mare şi Sighetu Marmaţiei au fost prezenţi în trafic pentru prevenirea şi combaterea accidentelor de circulaţie precum şi pentru determinarea conducătorilor auto să respecte legislaţia rutieră. Participanţii la trafic care s-au abătut de la normele rutiere au fost sancţionaţi cu amenzi în valoare totală de 20 535 de lei.

politia rutieraIeri, 26 ianuarie, pe raza municipiilor Baia Mare şi Sighetu Marmaţiei, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi menite să prevină şi combată evenimentele rutiere cauzate de nerespectarea prevederilor privind circulaţia pe drumurile publice.

Având în vedere fenomenele meteorologice din ultima perioadă, caracterizate prin căderi de zăpadă şi formare de polei, pentru prevenirea unor evenimente rutiere grave precum şi pentru asigurarea deplasării în condiţii de siguranţă a tuturor categoriilor de autovehicule, poliţiştii au efectuat controale prin care s-a urmărit verificarea echipării autovehiculelor cu anvelope specifice sezonului rece.

Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 74 de sancţiuni contravenţionale. Valoarea totală a amenzilor aplicate este de 20 535 de lei. Pentru nereguli tehnice, poliţiştii au retras patru certificate de înmatriculare.

De asemenea, poliţiştii au depistat în trafic un băimărean în vârstă de 50 de ani, care se deplasa cu autoturismul deşi valabilitatea autorizaţiei de circulaţie era expirată. Poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de  punere în circulaţie sau conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.

Poliţiştii recomandă conducătorilor auto să fie responsabili în trafic, să, să se asigure temeinic la efectuarea unor manevre, să nu se angajeze în depăşiri riscate, să nu bruscheze comenzile vehiculului şi să adapteze viteza la condiţiile de drum!

Foto: Arhiva

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.