8.000 pachete țigări confiscate la frontiera de nord

tigari1Polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, în PTF Siret și la frontiera verde, cantitatea de 7.926 pachete țigări de proveniență ucraineană, în valoare de aproximativ 68.000 lei, marfă ce urma să ajungă pe piața neagră de desfacere din zonă.

Azi dimineață, în jurul orei 5.00, s-a prezentat în P.T.F. Siret, jud. Suceava, pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul ucrainean S. Heorhii, în vârstă de 52 de ani, conducând un autoturism marca Volkswagen.

În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra autoturismului, persoanei și bagajelor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, într-un loc special amenajat în butelia de gaz a autoturismului, cantitatea de 490 pachete de ţigări, marca Rothmans, de provenienţă ucraineană.

tigari2Ţigările în valoare de 613 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar şoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 6.000 lei.

Totodată, autoturismul marca Volkswagen în valoare de 13.500, a fost indisponibilizat în vederea confiscării, deoarece avea spațiu special amenajat pentru transportul țigărilor.

Față de cetățeanul ucrainean politistii de frontiera au luat măsura interzicerii intrării în România pentru o perioadă de 5 ani, începând cu data de 24.02.2016.

De asemenea, ieri, 23 februarie a.c., pe timpul desfășurării unei misiuni de supraveghere și control la frontieră, politisti de frontiera din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Valea Vișeului, jud. Maramureș, au descoperit în apropierea frontierei de stat, în vegetație, cantitatea de 7.436 pachete țigări, de proveniență ucraineană.

Țigările, în valoare de 67.300 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se desfășoară activități specifice în vederea identificării și reținerii persoanelor implicate în activitatea infracțională.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.