800 de lei pentru români, chiar acum. Banii intră de luna aceasta, iar condiția e simplă

Românii primesc o veste bună! O anumită categorie urmează să primească suma de 800 de lei chiar de luna aceasta. Despre ce este vorba și care este condiția pe care o au aceștia de îndeplinit? Iată anunțul oficial al autorităților!

800 de lei pentru romani. Care e conditia pentru a-i putea primi?

Anunț de ultimă oră pentru români! Statul oferă 800 de lei pentru unii dintre cetățeni. Nivelul maxim de venituri până la persoanele vulnerabile pentru încălzirea locuinței a fost crescut la 800 de lei. În acest context, persoanele care au nevoie de ajutorul statului vor putea să primească banii pentru a avea căldură acasă. Modificarea aduce în plus 50 de lei, suma de dinainte fiind de 750 de lei. Românii vor putea să beneficieze de această măsură sunt în categoriile sensibile precum: vârstnicii sau persoanele singure care utilizează energie termică în perioada sezonului. De la data de 1 septembrie a anului curent indemnizația socială pentru persoanele vârstnice a crescut cu 14% de la 704 la 800 de lei. Măsura e necesară ca acestea să poată beneficia în continuare de protecția socială din partea statului pentru perioada sezonului rece noiembrie 2020 – martie 2021.

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

„Ajutorul pentru încălzirea locuinței se bazează pe testarea mijloacelor „

„Pentru persoanele singure care utilizează energia termică în sistem centralizat, plafonul maxim stabilit prin OUG nr.70/2011 privind măsurile de protecţie socială în perioada sezonului rece, cu modificările și completările ulterioare, este de 1.082 lei și rămâne neschimbat. Ajutorul pentru încălzirea locuinței se bazează pe testarea mijloacelor și se iau în considerare atât veniturile persoanei singure/familiei, după caz, cât și bunurile deținute de acestea, până la un prag maxim al veniturilor/persoană”, mai arată Ministerul Muncii și Protecției Solare.

Anunțul Ministerului muncii și Protecției Sociale

„Guvernul a majorat la 800 de lei nivelul de venituri până la care gospodăriile au dreptul la ajutor pentru încălzirea locuinței cu energie termică, gaze naturale, energie electrică și lemne, cărbuni, combustibili petrolieri. Plafonul maxim al veniturilor până la care se acorda până acum acest beneficiu social era de 750 lei în cazul persoanelor care se își încălzesc locuințele cu gaze naturale, energie electrică, lemne, cărbuni sau combustibili petrolieri și puțin peste 786 lei/persoană în cazul familiilor care folosesc energie termică în sistem centralizat” Ministerul Muncii și Protecției Sociale

SURSA

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.