9 legi INCREDIBILE care există doar în Coreea de Nord

Fanii K-Pop, K-Culture și amatorii de călătorii în țări străine trebuie să afle următoarele legi greu de crezut și de aplicat, ce-i drept, practicate în Coreea de Nord.

Pentru noii veniți, unele lucruri sunt ciudate, dar mare majoritate a locuitorilor de acolo s-a obișnuit deja să trăiască conform următoarelor reguli.

1. Prezență la vot de 100%

În Coreea de Nord este ilegal să nu votezi, așa că toată lumea se duce la secție. O dată la 5 ani se țin alegeri prezidențiale, dar nimeni din opoziție nu poate câștiga.

2. Permisiune de a locui în capitală

Nu poți să te muți de bună voie și de capul tău dintr-o parte în alta a țării. Mai mult, dacă vrei să trăiești în capitală, trebuie să ceri voie guvernului printr-o scrisoare oficială și să dovedești că meriți.

3. Este interzis să deții produse de import

Toate produsele moderne de import sunt strict interzise. Printre acestea se numără produse de igienă intimă, haine considerate deocheate și chiar anumite alimente.

4. Ședințele de partid sunt obligatoriu de urmărit

Coreea de Nord are trei posturi TV, toate fiind deținute de guvern, drept pentru care ședințele parlamentare și de partid sunt obligatoriu de vizionat, indiferent unde te afli în momentul respectiv trebuie să-ți întrerupi activitatea pentru transmisiune, ca să fii la curent cu starea politică a țării.

5. Este anul 106 în Korea de Nord

În această țară se ține cont de calendarul Juche, care începe de la anul 1912, când s-a născut Kim-Sung-al-II-lea.

6. Pedepsirea a trei generații

Dacă o persoană încalcă legea, vor fi pedepsite trei generații la rând, adică persoana respectivă alături de copii săi și de părinții ei.

7. Doar tunsori aprobate

Oamenii care vor o schimbare de look, să se coafeze, vopsească sau doar să se tundă, au de ales dintr-o listă de 28 modele aprobate oficial.

8. Este ilegal să deții o Biblie

Nu numai că este strict interzis să fii posesor de Biblie ci dacă te prind oficialitățile poți face închisoare.

9. Să fii străin

Legile din Coreea de Nord în privința imigranților și turiștilor sunt atât de vagi încât poți fi oricând reținut pe motiv că ești străin.

Chiar dacă legile sunt foarte stricte, există o persoană căreia nu i se aplică și anume conducătorului țării. Chiar dacă această țară este încă înconjurată de mister, în ziua de astăzi lumea a început să mai afle anumite secrete de stat.

Sursa: feminis.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.