A apărut bancnota de 0 euro, iar colecţionarii se înghesuie să o cumpere. Banca Centrală Europeană şi-a dat acordul

La Muzeul Județean Botoșani a apărut, la finalul lunii august, bancnota 0 euro. Denumită și „Personalități din Botoșani”, bancnota a fost lansată, în cadrul unei serii tipărite cu aprobarea Băncii Naționale a Franței, securizată la standardele impuse de Banca Centrală Europeană.

La Botoşani a apărut bancnota de 0 euro, iar colecţionarii se înghesuie să o cumpere. Banca Centrală Europeană şi-a dat acordul
Bancnota „Personalități din Botoșani”, lansată la Muzeul Județean Botoșani, la sfârșitul lui august, s-a dovedit a fi un real succes. A fost cumpărată de colecționari de pe cinci continente. Bancnota de 0 euro a apărut într-un tiraj de 11.000 de exemplare.

Aceasta a fost lansată cu scopul de care a promova brandurilor de interes național, valorile, figurile și obiectivele emblematice pentru cultura statelor membre ale Uniunii Europene. De asemenea, se omagiază astfel patru personalități definitorii pentru botoșăneni, dar și pentru istoria noastră.

Peste jumătate din acestea s-au epuizat în primele trei săptămâni de la lansare, potrivit Cancan. Au cumpărat-o colecționari de pe cinci continente, fiind unul dintre cele mai de succes demersuri de acest tip lansate până acum la nivelul UE. Sute de exemplare au ajuns în țări precum India, Canada, Statele Unite, Portugalia, Germania, Franța, Cehia, Polonia, Spania, Belgia.

Nici bine nu s-au dat aceste bancnote, că deja au ajuns la vânzare pe internet. Prețul uneia nu ar fi deloc costisitor, pentru că vânzătorul cere pe un exemplar doar 22,49 de lei, preț redus de la 23 de lei. Sigur că, acesta este doar unul dintre anunțurile postate pe site-urile de vânzări.

Cel mai probabil, costul unei astfel de bancnote a fost mult mai piperat. Ce-i drept, s-au căutat ca pâinea caldă, căci bărbatul care o pusese la vânzare, deja a reușit să o dea. El precizase că oferă predare personală a bancnotei în Iași, dar se putea trimite și prin curier, bineînțeles, plătind transportul.

Totuși, a ținut să specifice în anunț că bancnota de 0 euro nu mai este disponibilă chiar de noaptea trecută. Prin urmare, mulți le caută, puțini le găsesc.sursa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.