A demarat oficial construcţia Centrului de tranzit pentru tinerii care părăsesc sistemul de protecţie

U
U

Hope and Homes for Children România, cu sprijinul Kaufland România, în parteneriat cu municipiul Baia Mare a demarat oficial, luni, 17 noiembrie, lucrările de construcţie pentru proiectul pilot Centru Tranzit, Asistenţă şi Consiliere pentru tinerii care urmează să părăsească sistemul de protecţie a copilului. Locul viitorului centru este situat în Baia Mare, pe strada Cuza Vodă, nr. 8.  Centrul de tranzit, asistenţă şi consilere pentru tinerii care părăsesc sistemul de protecţie a copilului în municipiul Baia Mare are o capacitate de 19 locuri şi îşi propune să rezolve pe termen scurt şi mediu (6-24 luni) problema critică a locuirii pentru tinerii care părăsesc sistemul de protecţie din judeţul Maramureş. Centrul e conceput ca parte a continuumului de îngrijire, asigurând un flux rezonabil de ieşiri din sistemul de protecţie de stat, reducând astfel numărul de copii din sistem la nivel de judeţ.

În deschiderea evenimentului, Otto Sestak, director HHC România, a declarat: “Cea mai grea problemă cu care se confruntă tinerii la părăsirea sistemului de protecţie este că nu au o locuinţă şi nici resursele finaciare să obţină una. Fără stabilitatea unui cămin din cadrul căruia să-şi poată proiecta şi construi o viaţă independentă, puţini dintre ei au o şansă reală la integrarea în societate, fiind aproape condamnaţi la marginalizare şi excluziune socială pentru tot restul vieţii. Aceşti tineri au nevoie de un cadru de tranziţie către viaţa independentă, în care să li se poată oferi servicii şi intervenţii inegrate, locuire, informare şi consiliere, asistare, mediere, monitorizare.”

La rândul său, Bogdan Gavra, director general al SPAS Baia Mare, a spus: “E foarte important și mă bucur că am ajuns în momentul materializării acestui proiect. Până acum, în Baia Mare nu au existat astfel de servicii şi este practic o îmbogăţire a serviciilor  pe care SPAS le are la nivel de municipiu, ceea ce va putea oferi, pentru o perioadă limitată de timp, sprijin pentru aceşti tineri. Aşadar, sperăm să finalizăm cât mai repede această construcţie. Mulţumesc şi spor la treabă!”

Codruţ Suciu, manager magazin Kaufland Baia Mare: “Mă bucur mult să fim parteneri la un asemenea proiect care vine în sprijinul tinerilor ieşiţi din sistemul de stat. Știm că nu există prea multe alternative pentru acești tineri şi de aceea va fi cât se poate de benefic acest centru. Sper să fie un start bun şi să nu fie singurul la nivel de ţară.”

La eveniment au participat partenerii din proiect, respectiv reprezentanţi ai HHC România, SPAS Baia Mare,  Kaufland România, precum şi tineri care vor fi beneficiarii direcţi ai acestui centru.

Echipa HHC România

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.