A demarat proiectul ”Circuitul Bisericilor de Lemn din Transilvania de Nord”

bisSăptămâna aceasta, la Consiliul Județean Maramureș s-a semnat  contractul de lucrări pentru lotul I în cadrul proiectului „Circuitul  Bisericilor de Lemn din Transilvania de Nord”. Obiectul contractului  aferent lotului I este „Lucrări de construcții, acces la obiectiv, parcări  și acces auto, alei pietonale”, iar licitația a fost adjudecată de firma  SȘC Techocer Lugoj. Valoarea contractului pentru lotul I este de  6.188.194,55 lei, fără TVA, iar termenul de finalizarea este de până  cel târziu la finele lunii ianuarie 2015.

Lucrări întârziate câteva luni datorită contestațiilor

Demararea lucrărilor a fost întârziată câteva luni, din cauza unui lung  șir de contestații făcute de una din firmele participante la licitație. În  data de 8 mai 2014, Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor  (CNCS) a emis Decizia nr. 1312/11/1294 prin care respinge ca  nefondată și ultima contestație a firmei contestatare și dispune  continuarea procedurii de achiziții publice prin semnarea  contractului cu firma câștigătoare. Prin urmare, în 15 mai, la  Consiliul Județean Maramureș, s-a semnat contractul cu firma S.C.  Technocer – Lugoj. Urmează ca după depunerea garanției de bună  execuție, să se predea amplasamentele și să se înceapă lucrările pe  lotul I. Firma S.C. Technocer este câștigătoarea licitației și pentru  lotul II – care presupune realizarea centrelor de informare turistică,  racordarea lor la utilități, reabilitarea împrejmuirilor bisericilor și  realizarea unui iluminat arhitectural care să pună în valoare  obiectivele.

Valoarea totală a proiectului este de 19.851.274,44  lei

Lucrările aferente lotului II sunt în plină desfășurare. „O parte din  lucrările aferente proiectului n-au putut fi demarate din cauza  acestor contestații. Am fost nevoiți să așteptăm această decizie finală  a CNCS. Există și obiective la care lucrările de pe lotul II n-au putut  fi realizate din cauză că depindeau de realizarea celor de pe lotul I.  Acum lucrurile se vor armoniza și sperăm ca firma executantă să se  încadreze în termene, să ducem la bun sfârșit acest proiect  important pentru Maramureș.” – afirmă președintele Consiliului  Județean Maramureș, Zamfir Ciceu.

Proiectul „Circuitul Bisericilor de Lemn din Transilvania de Nord”  este finanțat prin Programul Operațional Regional 2007-2013, Axa  Prioritară 5 – Dezvoltarea durabilă și promovarea turismului,  Domeniul de Intervenție – 5.1. Restaurarea și valorificarea durabilă a  patrimoniului cultural, precum și crearea/ modernizarea  infrastructurilor conexe. Valoarea totală a proiectului este de  19.851.274,44  lei. 

Proiectul „Circuitul Bisericilor de Lemn din Transilvania de Nord”  are ca scop punerea în valoare a bisericilor de lemn din Maramureș  pentru următoarele 16 localități: Bârsana, Bogdan Vodă, Botiza,  Budești, Călinești, Copalnic-Mănăștur (sat Cărpiniș), Desești, Ieud- sat Ieud-deal, Ocna Șugatag (Sat Șugatag), Poienile Izei, Remetea  Chioarului, Rozavlea, Săcălășeni, Șișești (sat Plopiș și Șurdești). 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.