A fost lansată a II-a ediție a Monografiei orașului Seini

Joi, 29 noiembrie 2018, administrația locală din Seini a lansat a II-a ediție a Monografiei orașului Seini, ”Cartea Cetății Zynir – Bastionul de la Defileul Someșului. Volumul este semnat de seinenii pr. poet Gheorghe Pop și pr. prof. Tomel Pop. Lansarea monografiei a fost realizată într-o atmosferă elegantă, cu o prezență impresionantă a iubitorilor de frumos, carte și cuvânt. Dintre invitați a făcut parte și președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, seinean la origine, care mereu a precizat că Seini este și va rămâne orașul său de suflet. Proiectul demarat de comunitatea locală a fost realizat și cu sprijinul financiar al Consiliului Județean și al Orașului Seini.

Gabriela Tulbure, primarul orașului Seini a arătat că evenimentul s-a bucurat de un valoros program artistic susținut de Corul Bisericii Ortodoxe „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” a Parohiei Seini I, dirijat de prof. Alina Ureche, recitaluri de poezie din creația poetului Gheorghe Pop, prezentate de Codruța Crișan, Ioana Kadar și autor, colinde și un solo de flaut susținut de Antonia Pop. ”Ne-am bucurat să-l avem alături de noi dragul nostru seinean, Gabriel Zetea, președintele Consiliului Județean Maramureș, dar și pe dr. Teodor Ardelean, scriitorul Nicolae Goja, dr. Nicoară Mihali, dr. Rodica Silvia Pop, prof. Vasile Leschian, prof. Pamfil Bilțiu, gen Vasile Zete, scriitoarea Betty Kirchmajer Donca, pictorul Nicolae Pop, dragile noastre profesoare Ioana Kadar, Codruța Crișan și Lucia Tămaș, managerii școlii seinene, Doina Boitor și Dan Costantea,  inspectorul general adjunct, ISJ Maramureș, Mihai Pop, preacucernicii noștri preoți, deputatul Călin Matei și consilierul județean Rudolf Stauder. Respect, admirație, recunoștință și caldă mulțumire celor doi autori care ne-au oferit, în Ceas Aniversar Centenar, o nouă carte de identitate a existenței noastre seinene”, a precizat edilul din Seini, Gabriela Tulbure, care și-a încheiat mesajul cu tradiționalul: ”La Mulți Ani, Seini! La Mulți Ani, România”.

Și șeful administrației județene, Gabriel Zetea s-a adresat tuturor celor prezenți, arătând că fiecare proiect implementat și dus la bun sfârșit de comunitatea din Seini îl bucură în mod special. ”Orașul Seini a lansat în pragul Centenarului Marii Uniri monografia Cartea cetății Zynir, bastionul de la defileul Someșului. I-am felicitat pe autorii celei de a doua ediții, preoții Gheorghe Pop și Tomel Pop, pentru minunata lucrare realizată cu sprijinul Primăriei Seini și a Consiliului Județean Maramures. Mă bucur enorm să vad comunități maramureșene preocupate de propria istorie pe aceste meleaguri și sunt extrem de fericit să constat un reviriment deosebit al sentimentelor patriotice locale pe întreg cuprinsul Maramureșului”, a declarat președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.