A fost semnat un nou contract de lucrări pentru extinderea reţelelor de apă şi canalizare, în valoare de 57 de milioane de lei

Luni, 28 iulie 2014, a fost semnat un nou contract de lucrări pentru extinderea şi reabilitarea reţelelor de apă şi canalizare în judeţul Maramureş. Contractul MM-CL-14 presupune reabilitarea şi extinderea reţelelor de distribuţie a apei potabile şi a apelor uzate menajere din Baia Mare, Sighetu Marmaţiei, Vişeu de Sus, Seini, Tăuţii Măgherăuş, Baia Sprie şi Târgu Lăpuş. Câştigătorul licitaţiei este SC Hidroconstrucţia SA din Bucureşti, iar valoarea contractului este de peste 57.000.000 lei, fără TVA. Durata de execuţie a lucrărilor din cadrul acestui contract este de 12 luni. La semnarea contractului au participat reprezentanţii societăţii Vital, cei ai constructorului, autorităţile judeţene şi primarii localităţilor unde urmează să fie desfăşurate lucrările din cadrul acestui contract. Cele mai multe lucrări din acest contract urmează să fie realizate în municipiul Baia Mare. Banii provin din redistribuirea sumelor care au fost alocate pentru oraşul Borşa, localitate retrasă din acest proiect de către fostul primar.

În cadrul acestui contract, în municipiul Baia Mare vor fi extinse aproape 11.000 de metri de reţea de apă potabilă, alte aproape 4.000 urmând să fie reabilitate. Trei staţii de pompare vor fi de asemenea amenajate. În ceea ce priveşte reţeaua de canalizare, în cadrul contractului, în Baia Mare, vor fi extinse peste 18.000 de metri, alte aproape 2.000 urmând să fie reabilitate. Cinci staţii de pompare pentru canalizare vor fi de asemenea realizate.
Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare
„Acest contract este unul important din punct de vedere valoric, de 57 de milioane de lei, care provine din redistribuirea sumelor care au fost iniţial stabilite pentru oraşul Borşa. Din păcate, cei de la Borşa, din cauza unei ambiţii a fostului primar, au preferat să iasă din acest proiect şi s-au pierdut de către comunitate aproape 17 milioane de euro. Aceşti bani îi redistribuim acum spre alte comunităţi din Maramureş”
Străzile din Baia Mare pe care vor fi efectuate lucrări în cadrul acestui contract
Extinderi ale reţelelor de alimentare cu apă în Baia Mare, în cadrul prezentului contract, vor fi executate pe străzile Plaiului, 16 Februarie, Castanilor, Independenţei, Arenei, Limpedea şi Europa. Reabilitarea reţelei de alimentare cu apă va fi executată pe următoarele străzi din Baia Mare: Bucovinei, Petru Rareş, Bogdan Vodă, Matei Basarab, Amurgului, Lebedei, Bobâlna, 13 Decembrie, Lupului şi Republicii. Extinderea reţelei de canalizare în Baia Mare, în cadrul acestui contract, se va face pe următoarele străzi: Plaiului, Colinei, Castanilor, Arenei, Forestierilor, Pârâului, Limpedea (străzile Principală, Ecoului, Tăul Roşu, Câmpul lui Traian, Valea Glodişor şi Dorului), Iuliu Maniu, Dealu Crucii, Europa, Vasile Lucaciu, Vasile Lucaciu – Forestierilor, Sebeşului, Postfunduş, Independenţei (de la Dura spre Tăuţii Măgherăuş), Victoriei şi Daliei.
Reabilitarea reţelei de canalizareîn cadrul acestui contract, în Baia Mare, se va face pe străzile: Bucovinei, Petru Rareş, Bogdan Vodă, Matei Basarab şi Amurgului.
Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare
„Aceste lucrări, pe lângă că au un impact pozitiv asupra civilizaţiei şi asupra mediului, au şi o anumită conotaţie negativă şi trebuie să recunoaştem acest lucru. Să introduci apa şi canalizarea nu este un lucru uşor. Majoritatea comunităţilor, când se raportează la apă şi canalizare, se gândesc doar la robinet, cum îl deschi şi închid. Prea puţini îşi imaginează ce eforturi se fac pentru aceste lucrări, care sunt condiţiile în care lucrează oamenii şi condiţii tehnice în care se realizează lucrarea. A trage conducte de apă şi canalizare înseamnă un efort important şi nu le poţi pune pe cer, trebuie să le pui în pământ şi asta înseamnă să deranjezi familii, să strici drumuri, lucruri care se remediază ulterior, dar până atunci lumea e deranjată, iar primarii şi cei de la Vital sunt apostrofaţi şi neînţeleşi. Din acest motiv îi invit şi pe cei care astăzi semnează acest contract, societatea care va executa lucrările, să aibă o relaţie corectă cu autorităţile locale, dar în primul rând o bună comunicare cu fiecare cetăţean”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.