A început RECENSĂMÂNTUL rutier. Vor fi numărate toate vehiculele, inclusiv bicicletele şi căruţele

masini_traficCompania Naţională de Drumuri şi Autostrăzi va număra toate vehiculele care circulă-de la biciclete şi căruţe, la TIR-uri şi tractoare, pentru a afla cât de încărcate sunt șoselele și cum trebuie împărțită bruma de fonduri pentru investiții.

Acţiunea se desfăşoară timp de câteva zile în fiecare lună, până în toamnă, pe toate drumurile publice. Recensământul de trafic se face din cinci în cinci ani. Scopul este stabilirea celor mai aglomerate şosele şi a numărului de maşini care circulă pe ele. În final se va vedea cât de solicitată este reţeaua de drumuri în România.

Până în noiembrie, CNADNR va monitoriza toate vehiculele care circulă pe drumurile publice, inclusiv cele înregistrate în alte ţări. Vor fi amplasate 960 de posturi de recenzare pe drumurile naţionale şi peste 2300 pe cele judeţene şi comunale. Vor fi numărate biciclete şi motociclete, autoturisme, microbuze, autocamionete şi autospeciale până la 3,5 tone, TIR-uri, autobuze, tractoare, autocamioane cu remorcă şi vehicule cu tracţiune animală.

Acţiunea are loc în urma recomandării Comisiei Economice de la Bruxelles şi se va desfăşura în toate ţările Uniunii Europene. Până în 2025, numărul de mașini aflate în trafic s-ar putea dubla, conform estimarilor.

Sursa: rtv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.