A înșelat doi lucrători comerciali cu suma de 700 de lei

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale Baia Mare au reușit să probeze activitatea infracțională a unui tânăr de 22 de ani din Coltău care a născocit o metodă ilegală de a face bani.

În data de 17 noiembrie acesta a intrat într-o cafenea de pe strada Victoriei din municipiu și l-a indus în eroare pe  barmanul de serviciu convingându-l să-i dea  suma de 300 lei, sub pretextul că  administratorul cafenelei are o comandă personală la o cofetărie unde el este angajat și a fost trimis să încaseze acei bani. Barmanul i-a remis suma de bani cerută, fără a efectua verificări privind identitatea acestuia, ulterior realizând că a fost înșelat.

În data de 21 noiembrie, folosind aceeași metodă tânărul a mai făcut rost de 400 de lei de la vânzătoarea unui magazin situat pe strada Vasile Lucaciu. Aici tânărul a mimat o conversație telefonică cu șefa magazinului care ar fi fost de acord ca vânzătoarea să-i dea bărbatului bani din casa de marcat pentru o comandă la pizzerie. După ce bărbatul a plecat, victima a constatat faptul că a fost indusă în eroare, întrucât persoana necunoscută de sex masculin nu era livrator la nicio pizzerie, iar administratorii magazinului nu aveau nicio comandă neachitată.

Cele două victime au sesizat poliția iar în urma investigațiilor informativ-operative ale polițiștilor Biroului de Investigații Criminale, bărbatul bănuit de comiterea infracțiunilor de înșelăciune a fost identificat.

Cercetările continuă pentru documentarea întregii activități infracționale a tânărului de 22 de ani din Coltău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.