A murit un chef celebru! Milioane de oameni urmareau emisiunile lui

Antonio Carluccio, unul dintre cei mai mari bucătari ai lumii, a murit miercuri, la vârsta de 80 de ani. Printre altele, Carluccio era cunoscut prin lanţul de magazine care îi poartă numele şi pe care le-a lansat începând cu anul 1999.


Antonio Carluccio a primit în anul 1998, din partea guvernului Italiei, titlul de Commendatore (echivalentul unui cavaler britanic), pentru servicii aduse ţării sale. De asemenea, în 2007 a primit distincţia Ordinul Imperiului Britanic, din partea Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, pentru serviciile sale în industria de catering.

Antonio Carluccio a fost unul dintre cei mai de seamă ambasadori ai bucatariei italiene. A scris 13 bestselleruri, printre care se numără Complete Italian Food, Complete Mushroom Book, Italia și Simple Cooking, și a realizat numeroase emisiuni de televiziune. Antonio Carluccio a fost managerul și proprietarul celebrului restaurant Neal Street, aflat în Covent Garden, Londra, iar timp de 10 ani a dezvoltat lanțul de mare succes Carluccio’s Caffé.

Antonio Carluccio era născut pe 19 aprilie 1937 la Vietri sul Mare, în Provincia Salerno, şi a murit miercuri dimineaţă, la Londra. La 21 de ani s-a mutat la Viena, pentru a studia limbile străine, iar între 1962 şi 1975 a lucrat ca vânzător de vin în Germania, la Hamburg. În 1975 a ajuns în Marea Britanie, iar în 1981 a devenit manager al restaurantului Neel Street, care avea să-l cumpere în 1989. Celebrul Jamie Oliver şi-a început cariera profesionistă la Neal Street, restaurantul lui Carluccio.

Citeste mai mult pe romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.