A murit unul dintre cei mai cunoscuți cântăreți de muzică populară

Unul dintre cei mai cunoscuţi artişti de muzică populară din ţara noastră a încetat din viaţă. Este vorba despre Aurel Butnaru, un renumit cântăreţ de muzică populară.

Acesta era şi cel mai cunoscut cimpoier de la noi. Artistul s-a stins din viață la vârsta de 77 de ani, după o luptă lungă cu o boală cumplită.

Aurel Butnaru a murit la vârsta de 77 de ani, după o lungă luptă cu o boală cumplită. A fost liderul singurei formații de cimpoieri din România. Familia și toți cei care l-au cunoscut pe Aurel Butnaru sunt profund îndurerați și nu-și pot reveni din pierderea suferită.

ATP Motors. Campanii de nerefuzat. Noi  îți găsim soluția!

Cel care a dat cumplita veste a fost Vasile Roșca, fostul primar al comunei Perieni. Acesta a postat un mesaj emoționant pe rețelele de socializare, prin intermediul căruia și-a exprimat profund regretul cu privire la pierderea marelui muzician.

AGASTIA SERV – Descopera ofertele de nerefuzat FORD

A primit premii internaţionale în anii 70

Edilul i-a oferit, în anul 2016, titlul de Cetățean de Onoare. „Și valorile sunt muritoare… Viața culturală a Perienilor, începând de astăzi va fi mai săracă, odată cu trecerea în neființă a consăteanului nostru drag Aurelian Butnaru.

A fost sufletul formației noastre de cimpoieri, iar în panoplia rapsozilor populari și instrumentiștilor de folclor autentic de excepție, domnul Aurelian Butnaru și-a câștigat locul său în primele rânduri, prin multitudinea participării sale la activități culturale pe o perioadă de peste 50 de ani.

Pe lângă aparițiile la posturi de televiziune (TVR 1, TVR Iasi, PRO TV, FAVORIT etc.) sau înregistrări radio, la emisiuni muzicale și de divertisment, folclorul nostru tradițional, modelat în jurul cimpoiului, s-a făcut cunoscut și în afara granițelor țării noastre.

Domnul Aurelian Butnaru a participat individual sau împreună cu formația de cimpoieri la manifestări folclorice din Italia, Cehoslovacia, Spania și Germania.

În cadrul unui festival organizat in Palermo-Italia in anul 1971, pentru prestatia sa, formatia de cimpoieri de la Perieni a fost răsplatita cu Marele premiu “CIMPOIUL DE AUR”, este mesajul postat de Vasile Roşca.

Sursa: capital.ro

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.