A murit Veronica Lazăr, actriță româncă stabilită în Italia și cunoscută pentru ‘Ultimul tangou la Paris’ și ‘Inferno’

Actrița româncă stabilită în Italia Veronica Lazăr, care a jucat în filme cult precum ‘Ultimul Tangou la Paris’, de Bernardo Bertolucci, sau ‘Inferno’, de Dario Argento, a murit la 8 iunie la Roma, la vârsta de 75 de ani, potrivit presei italiene, citată vineri de Hollywood Reporter.

Ajunsă în Italia în anii ’60 după plecarea din România, Lazăr și-a făcut debutul în cinema cu rolul soției personajului lui Marlon Brando în drama erotică ‘Ultimul Tangou la Paris’ (1973), de Bernardo Bertolucci, regizor cu care a mai colaborat la filmele ‘La luna’ (1979), ‘The Sheltering Sky’ (1990), ‘Besieged’ (1998) și, mai recent, ‘Io e te’ (2012), prezentat în afara competiției la Festivalul de la Cannes.

PUBLICITATE

În filmul horror clasic ‘Inferno’ (1980), Veronica Lazăr a jucat rolul unei asistente. Ea a mai lucrat cu Dario Argento la filmul ‘La sindrome di Stendhal’ (1996).

Actrita a avut niciodată roluri version filmul de groaza „de dincolo” (1981), de Lucio Fulci, si in „Identificarea de o femeie” (1982), de Michelangelo Antonioni.

A fost căsătorită cu actorul italian Adolfo Celi, din 1966 și până la moartea acestuia, în 1986. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.