A pus bicarbonat de sodiu în apa în care au fiert legumele. Este uimitor ce s-a întâmplat imediat după

O nouă zi, un nou truc uluitor ce are ca ingredient principal „praful magic”. Află ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu în apa în care fierb legumele. Rezultatul te va convinge să faci asta de fiecare dată.

Profită acum : Ofertă de nerefuzat

Ofertă de nerefuzat . Cum facem un concediu reușit cu bani puțini!

Oferta de nerefuzat  la President Hotel & Resort**** din Băile Felix

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

START OFERTE:Destinatii pentru toate gusturile si bugetele in toate colturile lumii

Profită acum: Vara în luna martie

AGASTIA SERV – Descopera ofertele de nerefuzat FORD

NAHCO3, compusul chimic anorganic care face minuni în casă. De la soluții de înfrumusețare, la trucuri pentru curățenie sau chiar pentru gătit, este arma secretă a tuturor celor care caută alternative produselor clasice de pe rafturile magazinelor. La școală, învățăm că este denumit hidrogenocarbonat de sodiu și că poate neutraliza acizii și eliberează bioxid de carbon. Popular, este cunoscut la bicarbonat de sodiu.

Utilizările bicarbonatului de sodiu par nesfârșite. Când vine vorba de gătit, este unul dintre așii din mâneca bucătarilor profesioniști și celor mai iscusite gospodine.

Cine ar fi bănuit că ar trebui să pui bicarbonat de sodiu când fierbi ouă, ca să le poți decoji fără bătăi de cap? Tot ce trebuie să faci este să pui o linguriță din pulberea albă în vasul în care fierbi ouăle, când apa începe să clocotească.

Este folosit și în numeroase rețete, fiind recomandat pentru dospirea și frăgezirea prăjiturilor ce au între ingrediente iaurt sau lapte bătut. Trebuie să fie stins cu oțet sau zeamă de lămâie și formează imediat o spumă care crește și se adaugă imediat în compoziția prăjiturii.

Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu în apa în care fierb legumele

Dacă pui o linguriță de bicarbonat într-un litru de apă, vei obține o soluție ideală pentru curățarea de pe fructe și legume a diferitelor produse folosite pentru tratarea lor chimică (ceară). Atenție, nu se lasă în această apă, doar se clătesc cu ea.

Una dintre cele mai spectaculoase utilizări ale pulberii este, de fapt, asul din mâneca multor bucătari profesioniști. Știm foarte bine că procesul de fierbere alterează intensitatea culorii legumelor – verdele profund al sparanghelului, buchețelelor de broccoli sau al păstăilor de fasole. Dacă nu îți dorești să faci compromis la capitolul aspect, trebuie doar să adaugi o linguriță de bicarbonat în apă la fiert. Lasă legumele preț de câteva minute la fiert iar apoi le poți scoate într-un bol cu gheată sau le poți pune direct la platoul de servire.

Pentru a frăgezi o bucată de carne, pune o jumătate de linguriță de bicarbonat în apa în care ai lăsat-o la fiert. De asemenea, poți să freci carnea de porc, vită sau pasăre cu praful de bicarbonat și să o lași să acționeze timp de aproximativ două ore înainte de a o prepara.

SURSA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.