A pus cireșe în apă cu bicarbonat de sodiu și a lăsat așa câteva minute. Ce s-a întâmplat după a fost neașteptat

Un experiment inedit a fost făcut din greșeală de un român. Rezultatul a fost clar cel la care nici nu se gândea. Ce se întâmplă dacă pui cireșe într-un borcan cu apă și bicarbonat de sodiu? Trebuie să lași fructele așa câteva minute bune.

Truc util: ce se întâmplă dacă pui cireșe în apă cu bicarbonat de sodiu?

ATP Motors. Campanii de nerefuzat. Noi  îți găsim soluția!

Oferte de nerefuzat 2021

Oferta de nerefuzat  la President Hotel & Resort**** din Băile Felix

Cireșele sunt clar vedetele sezonului cald. Acestea sunt parfumate, gustoase și cărnoase și de departe fructele preferate ale multora. Din păcate pentru cei care nu beneficiază de curte sau de rude care cresc singure pomii, fructele din supermarket-uri sunt un real risc.

Acestea sunt de cele mai multe ori stropte cu fel și fel de soluții chimice care pot face rău tocmai ca ele să reziste mai mult în magazine. Cu toate astea, există un truc ieftin și foarte ușor pe care îl poți face acasă pentru a te bucura de cireșe care să nu îți facă rău.

Ai nevoie doar de apă și bicarbonat de sodiu. Umple două treimi de chiuvetă cu apă, ulterior pune praful alb pe care toate gospodinele îl folosesc drept agent de creștere în copturi. Amestecă bine bicarbonatul până se dizolvă praful complet și pune cireșele în amestec.

E destul să aștepți 15 minute, mai apoi să scoți fructele și să le mai clătești încă o dată bine de tot. Lasă-le la uscat pe un prosop curat de bucătărie sau șervete alb de masă și sunt gata de mâncat.

Ce NU trebuie să faci?

Atenție! Cireșele se spală în cazul acesta cu apă rece, nu cu apă caldă, pentru că temperatura ridicată va deschide porii, iar microorganismele și pesticidele vor pătrunde cu mult mai ușor în carnea fructelor.

Cireșele sunt preferate de majoritatea pentru că oferă prospețime și sunt delicioase în stare crudă, dar și în diverse bături naturale sau prăjituri făcute în casă. Culorile lor pot varia de la galben la roșu spre negru intens, dar indiferent de soiul lor sunt sănătoase, hrănitoare și pline de fibre, vitamine și minerale.

E recomandat să te bucuri de ele în stare crudă pentru că astfel îți vor oferi toate beneficiile menționate anterior. Cu toate astea, sunt văzute cu ochi buni de copii mai degrabă în diferite prăjituri care să conțină aluat și multe toping-uri.

  • O cană de cireșe dulci (145 de grame)

Calorii: 97
Proteine: 2 grame
Carbohidrați: 25 grame
Fibra: 3 grame
Vitamina C: 18% din
Valoare zilnică (DV)
Potasiu: 10% din DV
Cupru: 5% din DV
Mangan: 5% din DV

SURSA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.