A pus o linguriță cu bicarbonat de sodiu în apa în care fierbea ouăle și a fost uimită. Ce s-a întâmplat apoi

Bicarbonatul de sodiu este bun la mai multe lucruri, de la agent de dospire, până la eliminarea mirosului și curățarea diverselor suprafețe sau metale.

În plus, el este bun și pentru ca ouăle fierte să se decojească foarte ușor. Cu siguranță ți s-a întâmplat să fierbi ouă și să nu poți curăța coaja ușor.

ATP Motors. Campanii de nerefuzat. Noi  îți găsim soluția!

AGASTIA SERV – Descopera ofertele de nerefuzat FORD

Oferte de nerefuzat 2021

Asta pentru că albușurile de ou au un pH scăzut, motiv pentru care se lipește de coajă. Dacă adaugi puțin bicarbonat de sodiu în apa în care fierbi ouăle, mărești alcalinitatea și decojirea oului se face extrem de rapid și ușor.

La ce mai poți folosi bicarbonatul de sodiu

În plus, bicarbonatul de sodiu ajută la eliminarea mirosurilor neplăcute fie din frigider, cuptor sau cuptorul cu microunde.

Este folosit pentru curățarea grătarelor de hotă, dar și pentru a curăța rapid cuptorul de microunde. Pur și simplu pui bicarbonat într-o cană de apă cu zeamă de lămâie și îl pui la microunde pentru 1 minute. Interiorul cuptorului se șterge ușor cu o lavetă umedă.

Poți folosi bicarbonat de sodiu la prăjituri, ca înlocuitor al prafului de copt. În plus, bicarbonatul elimină cu mare succes mirosul de usturoi de pe mâini. Pune bicarbonat în palme și freacă bine cu puțină apă ca să scapi de mirosul de ceapă sau usturoi.

Poți curăța și aragazul dacă presari bicarbonat de sodiu pe partea metalică, apoi pui oțet. Pasta formată trebuie să acționeze 10-20 de minute și apoi cureți totul cu o lavetă.

În plus, poți desfunda scurgerea căzii sau chiuvetei dacă torni o cană de bicarbonat și apoi o cană de oțet fierbinte.

SURSA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.