O mască de protecţie a fost pusă în cuptorul cu microunde în cadrul unui studiu. Un cercetător a explicat care a fost motivul și ce legătură există între acest obiect a cărui folosire a fost impusă în contextul pandemiei de coronavirus și acest aparat electrocasnic popular.
Profită acum : Ofertă de nerefuzat
Ofertă de nerefuzat . Cum facem un concediu reușit cu bani puțini!
Oferta de nerefuzat la President Hotel & Resort**** din Băile Felix
Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló
START OFERTE:Destinatii pentru toate gusturile si bugetele in toate colturile lumii
Profită acum: Vara în luna martie
AGASTIA SERV – Descopera ofertele de nerefuzat FORD
Motivul pentru care o mască de protecție a fost pusă în cuptorul cu microunde
Începutul pandemiei de coronavirus a fost marcat de o criză a măștilor de protecție, ce erau greu de găsit. În plus, unele dintre cele mai eficiente, adică măștile N95, ar trebui să fie folosite o singură dată. În acest context, s-a încercat sterilizarea lor.
Au fost încercate metode precum sterilizarea la căldură, la lumină UV sau prin vaporizarea peroxidului de hidrogen. O metodă extrem de ușoară a fost testată în cadrul unui studiu făcut de o echipă de opt cercetători de la Societatea Americană de Microbiologie. O poate aplica orice persoană care deține un cuptor cu microunde.
Cum se pune masca de protecție în cuptorul cu microunde
Pentru a pune o mască de protecție N96 într-un cuptor cu microunde mai este nevoie de: apă; un recipient din sticlă, cum ar fi un bol; un material din plasă și o bandă de cauciuc. Cuptorul trebuie să fie de 1.100 sau 1.150 de wați.
Metoda cercetătorilor a fost următoarea: Au umplut recipientul din sticlă cu 60 de mililitri de apă, după care au asigurat materialul din plasă peste acesta, cu o bandă de cauciuc și au așezat masca N95 pe el. În cele din urmă, au pornit cuptorul cu microunde pentru trei minute. Coronavirusul și alte virusuri au fost distruse.
De câte ori poate fi pusă o mască într-un cuptor cu microunde
Conform cercetătorilor care au făcut studiul, această metodă de sterilizare a unei măști de protecție N95 într-un cuptor cu microunde poate fi repetată de cel mult 20 de ori, fără ca aceasta să se strice. Tipul acesta de mască astfel curățat ține în continuare la distanță inclusiv aerosolii.
În ciuda faptului că masca de protecție pe care s-a făcut studiul avea o piesă metalică, nu au fost probleme cu scânteia sau încălzirea ei în timpul celor 20 de cicluri de testare în care nu s-a constatat vreo deteriorare.
Deși studiul referitor la sterilizarea cu ajutorul unui cuptor cu microunde a unei măști de protecție a fost făcută pentru lucrătorii din domeniul sanitar, metoda descoperită de cercetători poate fi aplicată și acasă, de orice persoană care are toate ”ingredientele” necesare și respectând întocmai pașii.