Absenteismul şcolar, în atenţia jandarmilor din Sighetu Marmaţiei

Absenteism-scolarJandarmeria Maramureş în colaborare cu reprezentanţi ai instituţiilor de învăţământ au acţionat în baza Planului pentru creşterea siguranţei în unităţile de învăţământ preuniversitar, efectuând luni, 25 ianuarie a.c., o acţiune pentru prevenirea şi combaterea absenteismului şcolar.

Fenomenul absenteismului se menţine în rândul elevilor, cu toate activităţile preventive de conştientizare şi acţiunile anterioare desfăşurate. Astfel, în timpul acţiunii executate în municipiul Sighetu Marmaţiei, în decurs de câteva ore, cadre didactice împreună cu jandarmii sigheteni, au surprins şi identificat un număr de 16 elevi, cu vârste între 15 – 18 ani, care au părăsit nemotivat perimetrul instituţiilor de învăţământ preuniversitar, în timpul programului educaţional.

Conform prevederilor H.C.J. 38/2003, art. 2, lit. j, tinerii au fost sancţionaţi cu amenzi contravenţionale.

Reamintim elevilor ca absenteismul este folosit ca o forma de agresiune pasiva impotriva scolii, fara a le mai fi frica de posibilele pedepse ce ar surveni atat din partea conducerii institutiilor scolare, cat si a parintilor. Absenteismul este primul factor asociat in mod direct cu abandonul scolar, dar poate fi inteles si ca un tip de conduita evazionista stabila, permanenta ce reflecta o atitudine lipsita de respect, interes, motivatie si incredere in educatia scolara.

Foto: Arhiva

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.