ACCIDENT AVIATIC GRAV. Doi morți în ciocnirea în zbor între un F-16 și un avion de turism!

Două persoane aflate la bordul unui avion de turism Cessna și-au pierdut viața marți în ciocnirea în zbor cu un avion de luptă F-16 în Carolina de Sud (sud-estul SUA), au informat oficiali americani, citați de AFP.

Pilotul avionului F-16, comandantul Aaron Johnson, a reușit să se catapulteze înainte de impact, a precizat baza aeriană Shaw din Carolina de Sud de care aparținea aparatul.

Pilotul a fost transportat la bază pentru examene medicale, potrivit aceleiași surse. Presa locală a menționat că el a putut să se deplaseze singur după accident.

Ciocnirea a avut loc spre orele prânzului la 18 kilometri nord de Charleston, mare port din Carolina de Sud, a anunțat Agenția federală pentru aviație (FAA) într-un comunicat.

Agenția federală însărcinată cu anchetarea accidentelor din transporturi (NTSB) a afirmat că pilotul și pasagerul avionului de tip Cessna C-150, un aparat monomotor foarte comun, au murit în accident. Identitatea lor nu a fost dezvăluită.

Incidentul s-a produs în apropiere de un mic aeroport civil, într-un sector identificat pe hărțile aeriene ca „zonă de operațiune militară”.

Resturi ale avioanelor erau împrăștiate într-o zonă din vecinătatea orașului Moncks Corner, unde locuitorii au declarat presei locale că au văzut „un bulgăre de foc” căzând din cer.

Este al doilea accident al unui avion de tip F-16 produs în câteva săptămâni în Statele Unite. Un F-16 aparținând armatei irakiene care efectua zboruri de antrenament în Arizona s-a prăbușit la 24 iunie. Pilotul irakian și-a pierdut viața în accident.

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.