Accident cu două victime la Mânău. Vezi detalii

Ieri, 05 octombrie, la ora 19.30, polițiștii din Ulmeni au fost sesizați despre faptul că pe D.J. 182/B în localitatea Mânău, a avut loc un accident rutier soldat cu vătămarea corporală a două persoane.

Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că un ansamblu format dintr-un tractor agricol care tracta o căruță, condus de către un bărbat de 36 de ani din oraș, dinspre Ariniș înspre Ulmeni, în timp ce efectua manevra de viraj la stânga a intrat în coliziune cu o autoutilitară, condusă de către un bărbat de 50 de ani din Ulmeni, care a efectuat manevra de depășire a tractorului pe un segment de drum prevăzut cu marcaj longitudinal continuu.

În momentul producerii accidentului rutier, în autoutilitară, în calitate de pasager pe scaunul din dreapta față se afla un bărbat de 37 de ani.

În urma accidentului rutier a rezultat vătămarea corporală a bărbatului de 36 de ani și a pasagerului din autoutilitară, care au fost transportați de către un echipaj S.M.U.R.D. și un echipaj S.A.J. la Spitalul Județean Baia Mare în vederea acordării de îngrijiri medicale de specialitate.

Conducătorul tractorului agricol, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,39 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a concentrației de alcool în sânge.

Conducătorul autoutilitarei a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind zero.

În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că bărbatul de 36 de ani nu deține permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.

În cauză, polițiștii efectuează cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Lucăcești

Aseară, 05 octombrie, la ora 19.36, polițiștii din Şomcuta Mare au fost sesizați prin S.N.U.A.U. 112 despre faptul că pe D.J. 108E, la intrarea în localitatea Lucăcești, s-a produs un accident rutier soldat cu vătămarea corporală a două persoane.

Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că în timp ce tânăr de 22 de ani din Baia Mare, a condus un autoturism dinspre Mireșu Mare înspre Dăneștii Chioarului, pe o porțiune de drum în aliniament, a efectuat manevra de depășire a unui autovehicul care circula în fața sa, iar la reintrarea acestuia pe banda de circulație a intrat în coliziune cu un atelaj hipo care transporta material lemnos și nu era semnalizat corespunzător.

În urma impactului, o bucată din material lemnos de pe atelajul hipo a străpuns parbrizul autoturismului și a lovit conducătorul auto.

Conducătorul atelajului hipo a fost identificat ca fiind un bărbat de 43 de ani din Mireșu Mare

Bărbații au fost testați cu aparatul etilotest rezultatul fiind zero în cazul conducătorului auto și de 1,75 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul bărbatului de 43 de ani.

Aceștia au fost transportați la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale și pentru prelevarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Conducătorul atelajului hipo a fost sancționat contravențional conform Legii 171/2010, iar ca măsură complementară s-a luat măsura complementară de confiscare a materialului lemnos în cantitate de 0,5 metri cubi.

În cauză, polițiștii efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.