ACCIDENT GRAV DE MUNCĂ la o fabrică de volane : 11 muncitori, INTOXICAŢI

smurdGrav accident de muncă la o fabrică de volane din Sfântu Gheorghe. 11 muncitori au fost luaţi cu ambulanţele după ce s-au intoxicat cu o substanţă necunoscută. Alţi 800 de angajaţi au fost evacuaţi, de urgenţă, din hale.

Accident de muncă la o fabrică de volane din Sfântu Gheorghe . 11 angajaţi de la o fabrică de volane din Sfântu Gheorghe, nouă femei şi doi bărbaţi, au leşinat după ce s-au intoxicat cu o substanţă necunoscută, potrivit România TV.
Victimele au fost transportate cu ambulanţele la Spitalul Judeţean din Sfântu Gheorghe. Unii pacienţi sunt ţinuţi sub supraveghere medicală, însă starea lor nu este gravă. Alţii au fost lăsaţi să plece acasă.
Ceilalţi angajaţi ai fabricii, aproximativ 800, au fost evacuaţi, iar activitatea în fabrică a fost oprită.
La faţa locului s-au deplasat specialişti de la ISU, Agenţia pentru Protecţia Mediului, Direcţia de Sănătate Publică şi Inspectoratul Teritorial de Muncă, pentru cercetări.

UPDATE:Purtătorul de cuvânt al spitalului, Nagy-Demeter Istvan, declara că toţi pacienţii au ajuns spital cu suspiciune de intoxicaţie, „probabil şi cu atacuri de panică”, însă fără să fie în stare gravă, unii dintre ei fiind ţinuţi sub supraveghere medicală, iar alţii fiind lăsaţi să plece acasă.

Cauza intoxicării muncitorilor ar putea fi folosirea unor substanţe detartrante pentru curăţarea ţevilor de canalizare, au afirmat anchetatorii.

„Folosirea unor substanţe detartrante este una dintre ipoteze, se fac în continuare cercetări pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor incidentului”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Covasna, Marius Tolvaj.

Potrivit acestuia, substanţa a fost folosită pentru curăţarea ţevilor de canalizare.

La faţa locului a mers şi prefectul judeţului Covasna, Sebastian Cucu, el spunând că angajaţii care au ajuns la Spitalul Judeţean din Sfântu Gheorghe sunt în afara oricărui pericol.

„Detalii cu privire la cauzele incidentului vom şti luni, cel mai important aspect este acela că nimeni nu a fost rănit grav”, a declarat prefectul Sebastian Cucu.

Între timp, cercetările continuă, iar reprezentanţii fabricii nu au dorit să comenteze cele întâmplate.

Fabrica Autoliv de la Sfântu Gheorghe are în total peste 2.000 de angajaţi şi produce volane pentru automobile Volkswagen şi BMW.

Grupul Autoliv este lider mondial în producţia de sisteme de siguranţă auto: airbag-uri, centuri de siguranţă, volane etc. Portofoliul de clienţi Autoliv este format de producători de automobile ca Mercedes, Audi, Volkswagen, BMW, Ford, Jaguar Land Rover, Skoda, Renault.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.