Această categorie de persoane are INTERZIS la banane. Ar putea să fie letale pentru viața lor

Bananele se regăsesc în dieta celor mai mulți dintre români. Fructele delicoase au o mulțime de beneficii, dar puțini știu că nu sunt recomandate oricui.

“Bananele sunt bogate în fibre, potasiu şi magneziu şi conţin trei zaharuri naturale – glucoză, fructoză şi zaharoză – ele constituie o alternativă perfect sănătoasă la dulciurile din comerţ, care sunt pline de aditivi chimici şi zahăr. Fructele proaspete şi coapte pot regla nivelul de magneziu din corp, favorizând o recuperare rapidă după eforturi fizice sau mentale. Sunt consumate cu precădere de către sportivii de performanţă, în caz de efort fizic susţinut”, explică Denisa Zaharia, medic de familie, conform Adevărul.

ATP Motors. Campanii de nerefuzat. Noi  îți găsim soluția!

Persoanele cu diverse afecţiuni sunt sfătuite să le consume cu moderaţie sau chiar să le evite. Bananele nu sunt bune nici pentru diabetici. Nu sunt cu totul interzise, dar ar fi bine ca persoanele cu glicemie mare să le consume cât mai rar pentru că sunt pline de carbohidrați.

AGASTIA SERV – Descopera ofertele de nerefuzat FORD

„Medicamentele beta-blocante prescrise pentru boli de inima pot provoca creşterea nivelurilor de potasiu din sânge. Alimentele bogate în potasiu ar trebui consumate cu moderaţie atunci când se iau beta-blocante. Prea mult potasiu poate fi dăunător pentru cei ai căror rinichi nu sunt pe deplin funcţionali. În cazul în care rinichii sunt în imposibilitatea de a elimina excesul de potasiu din sânge, consumul de potasiu în exces ar putea fi fatal”, spune specialistul.

Bananele verzui sau incomplet coapte sunt o sursă bună de prebiotice pentru sănătatea intestinelor.

Bananele aproape coapte, galben-verzui, au un conţinut mare de fibre şi puţine zaharuri, iar cele coapte au un nivel mare de antioxidanţi şi un conţinut bun de fibre.

Când bananele devin foarte coapte şi încep să aibă pete maronii înseamnă că au cel mai redus nivel de vitamine şi minerale.

Iar când aceste fructe sunt deja maronii, adică supracoapte, e bine de ştiut că nivelul de zaharuri este maxim, iar nivelul de fibre, minim, aşa cum nu este indicat.

Sursa: rtv.net

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.