Acestea sunt locurile unde coronavirusul se poate transmite cel mai ușor! Trebuie evitate cu orice preț

Acestea sunt locurile unde coronavirusul se poate transmite cel mai ușor! Trebuie evitate cu orice preț

Antalya cu avionul din Baia Mare si Cluj!

Oamenii de știință americani au analizat circulația a 98 de milioane de oameni din 10 orașe americane, în urmă căreia au putut stabili care sunt locurile unde transmisibilitatea coronavirusului este cea mai mare.

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

ATP Motors ofera clientilor o promotie montaj anvelope de iarna

Astfel, dintr-un studiu american care a analizat datele a 98 de milioane de telefoane mobile timp de două luni în principalele orașe ale Statelor Unite, reiese că locurile cu cel mai mare risc de a deveni focare Covid sunt restaurantele, sălile de sport și cafenelele.

Studiul a fost lansat înaintea publicării de către revista științifică Nature.

Restaurantele, cafenelele și sălile de sport sunt locurile cu cel mai mare risc de transmisibilitate

Potrivit Nature, cercetătorii – oameni de știință de la Universitatea Stanford, Universitatea Northwestern din Chicago și Centrul de Cercetări Cambridge din Microsoft – au folosit o cantitate uriașă de date anonimizate, colectate în timpul primului val al epidemiei (timp de două luni, începând din martie) în 10 dintre cele mai mari orașe din Statele Unite, inclusiv Chicago, Illinois, New York și Philadelphia, Pennsylvania. Apoi, au cartografiat mișcările din oră în oră a 98 de milioane de telefoane mobile între diferite „puncte de interes”, precum restaurante, biserici, săli de sport, hoteluri, magazine auto și magazine de articole sportive din 57.000 de cartiere. Cercetătorii au folosit apoi datele pentru a dezvolta modele de răspândire a infecțiilor și le-au comparat cu datele reale despre răspândirea virusului.

De exemplu, atunci când au comparat creșterea numărului de infecții în cartierele din Chicago între 8 martie și 15 aprilie cu cifrele reale din luna următoare, au văzut că „modelul a prezis cu precizie numărul de cazuri confirmate”.

„O mică minoritate de puncte de interes sunt responsabile pentru o mare majoritate a infecțiilor”, scriu cercetătorii.

Astfel, locurile publice care, conform acestor modele, au condus la o creștere mai mare a infecțiilor în zonele examinate sunt restaurantele cu capacitate maximă, urmate de sălile de sport, cafenele, hoteluri și moteluri.

Prin limitarea prezenței, infecțiile ar putea fi reduse cu peste 80%

Vestea bună, potrivit cercetătorilor, este că, prin limitarea prezenței în restaurante la 20% din capacitatea lor maximă, infecțiile ar fi reduse cu peste 80%.

Mai mult decât atât, aceștia au putut explica de ce cartierele sărace din orașele americane sunt cele cu cele mai mari rate de contaminări: locuitorii lor au rareori ocazia să lucreze de acasă, să se mute mai mult și să meargă la magazine mai aglomerate decât în ​​alte zone, scrie Mediafax.

În cazul în care studiul publicat de Nature va fi confirmat, ar putea oferi informații utile cu privire la ce activități să rămână închise și care să rămână deschise, limitând daunele aduse economiei.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.