Acţiuni ale jandarmilor în domeniul silvic

lemneÎn luna  noiembrie a.c.,  136  jandarmi au acționat la nivelul judeţului, pentru prevenirea şi combaterea faptelor care contravin legislaţiei în domeniul silvic. 

Având ca obiectiv principal prevenirea şi combaterea faptelor antisociale în domeniul silvic, dar şi reducerea fenomenului tăierilor ilegale din pădurile judeţului nostru, Jandarmeria Maramureş a desfăşurat 45 acţiuni, din care 19 acţiuni  independente, cu un efectiv de 61 jandarmi, precum şi 26 de acţiuni în cooperare cu personalul Direcţiei Silvice Maramureş.

Urmare a efortului conjugat, au fost constatate de către  efectivele de jandarmi 6 fapte de natură penală, săvârşite de 3 făptuitori, fiind confiscată cantitatea de 12,11 metri cubi de masă lemnoasă. Actele de constatare întocmite au fost înaintate către  organele de urmărire penală.

Totodată, pe timpul acţiunilor desfăşurate au fost constatate un număr de 66 de fapte contravenţionale, aplicând sanctiunile prevăzute de Legea nr. 171 din 16 iulie 2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, în valoare totală de 21.800 lei.

În îndeplinirea obiectivului acţiunilor specifice domeniului, se remarcă buna cooperare cu personalul Direcţiei Silvice Maramureş, precum şi efortul comun determinant în vederea reducerii fenomenului tăierilor ilegale şi protejarea ariilor silvice.

Jandarmii reamintesc că, începând cu 13 iulie, în urma modificării şi completării Codului Silvic prin legea nr.133/2015, ofiţerii şi subofiţerii din Jandarmeria Română au primit competenţa de a constata infracţiuni silvice şi de a efectua controlul circulaţiei materialelor lemnoase.

Acţiunile independente şi în cooperare vor continua şi pe parcursul lunii decembrie, având în atenţie pomii de Crăciun.

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.