Acțiuni ale polițiștilor de frontieră

DSC09394Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei au descoperit şi ridicat în vederea confiscării în ultimele 24 de ore peste 6.900 pachete ţigări de proveniență ucraineană, precum și șase moto-fierăstraie susceptibile a fi contrafăcute.

*Poliţiştii de frontiera din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Maramureș, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmaţiei, au demarat o activitate de monitorizare a unor persoane, de pe raza judeţului Maramureş, despre care se deţineau informaţii ca se ocupau cu contrabanda cu ţigări de provenienţă ucraineana.

        Astfel, ieri, 14 mai 2014, în baza autorizaţiei de percheziţie emisă de către Judecătoria Sighetu Marmaţiei, poliţiştii de frontieră din cadrul S.T.P.F.  Maramureș au descins la domiciliul, cetăţenilor români,  Zorica C. de 35 de ani şi Lucian C. de 38 de ani, ambii domiciliaţi în localitatea Sighetu Marmației,  judeţul Maramureş.

         În urma percheziției, au fost descoperite şi ridicate în vederea confiscării 1.002 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 9.000 lei.

        Cele două persoane sunt cercetate acum pentru săvârşirea infracţiunii de colectare, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

        În continuare, poliţiştii de frontieră sub coordonarea procurorului de caz desfăşoară activităţi specifice în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi documentării întregii activităţi infracţionale.

*Ieri, 14 mai 2014, la nivelul S.P.F Brodina – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei, s-a declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu ţigări de provenienţă ucraineană, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 20.00, lucrătorii noştri au observat, pe raza localităţii Brodina, jud. Suceava, la aproximativ 1 km de linia de frontieră, un grup de  persoane care transportau mai multe colete voluminoase, de la frontiera de stat spre interiorul ţării.

           Drept urmare, lucrătorii noştri au efectuat somaţiile legale prin voce, care au fost ignorate de către persoanele în cauză. Poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind tras un foc de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, însă nici de aceasta dată bărbaţii nu s-au oprit.

           Aceştia au abandonat coletele şi profitând de terenul accidentat şi  de condiţiile meteo  au fugit în direcţii diferite spre localitate.

           Imediat au fost anunţate şi autorităţile de frontieră ale statului vecin în vederea cercetării în comun a evenimentului.

La faţa locului au fost descoperite mai multe  colete ce conţineau 4.920 pachete ţigări, marca „Viceroy” de provenienţă ucraineană.

          Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 50.000 lei a fost ridicată în vederea confiscării, în prezent  efectuându-se cercetări  în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

*În data de 14 mai a.c., în jurul orei 04.00, o patrulă formată din polițiști de frontieră din cadrul Sectorului Sighet a observat o persoană care a abandonat pe malul românesc al râului Tisa mai multe colete cu țigări.

          Polițiștii de frontieră au procedat la supravegherea zonei iar concomitent au fost dispuse măsuri specifice de identificare a persoanelor implicate în activitatea infracțională.

          La cercetarea terenului au fost descoperite două colete ce conțineau 1.000 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană în valoare de 8.800 lei.

          Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării iar în continuare se fac cercetări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

          De asemenea au fost anunțate și autoritățile de frontieră ale statului vecin în vederea efectuării în comun a cercetărilor.

 

          *Tot ieri, polițiștii de frontieră din cadrul sectorului PF Vișeu de Sus, au oprit pentru control pe DN 18, pe raza localității Vișeu de Jos, un autoturism marca Renault, condus de Vasile M., de 45 ani domiciliat pe raza județului Ialomița. În autoturism se mai afla și Puiu B., de 42 ani, domiciliat pe raza aceluiași județ.

          La controlul efectuat asupra mașinii, pe bancheta din spate au fost descoperite șase moto-fierăstraie care aveau aplicate emblemele unei mărci de renume, pentru care cei doi bărbați nu au putut prezenta nici un document de proveniență.

          Deoarece moto-fierăstraiele prezentau urme de contrafacere, iar cele două persoane nu erau autorizate  de titularul mărcii să dețină în scop de comercializare astfel de produse,  acestea au fost ridicate în vederea continuări cercetărilor.

          În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică similară cu o marcă înregistrată pentru produse identica ori similare, iar la final urmează a se lua măsurile legale ce se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.