Dosare penale pentru infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice

C
C

Dosare penale pentru infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice

Persoanele care se urcă la volanul unor autovehicule, fără respectarea legislaţiei rutiere în vigoare şi pun astfel în pericol atât siguranţa lor cât şi a celorlalţi participanţi la traficul rutier, riscă să fie condamnaţi la executarea unor pedepse privative de libertate.

 Azi – noapte, în timp ce efectuau activităţi de supraveghere şi control a traficului rutier, poliţiştii au depistat în trafic două persoane care conduceau autovehicule fără a respecta regulile privind circulaţia pe drumurile publice.

Astfel, în jurul orei 01.33, la intersecţia bulevardelor Unirii cu Traian din Baia Mare, poliţiştii au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat de 34 de ani domiciliat în satul Buzeşti, comuna Fărcaşa. Verificările efectuate au relevat că bărbatul  nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Deoarece a fost testat cu aparatul etilotest şi s-a constatat că avea o concentraţie mare de alcool pur în aerul expirat, el a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducere fără permis şi conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

O oră mai târziu, poliţiştii din Săliştea de Sus au identificat în trafic, la volanul unui autoturism,  un tânăr de 23 de ani din Ieud. Din verificările efectuate  s-a constatat că autoturismul condus nu deţinea asigurare de răspundere civilă şi nici inspecţie tehnică periodică valabilă. De asemenea, tânărul de la volan a fost testat cu aparatul etilotest şi s-a constatat că era sub influenţa alcoolului. Lui i-au fost recoltate probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducerea unui vehicul neînmatriculat şi conducere sub influenţa alcoolului.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.