Acțiuni coordonate: Cherif Kouachi a acționat în numele Al-Qaida din Yemen, Amedy Coulibaly – în numele Statului Islamic

frantaUnul dintre teroriștii care au comis masacrul de miercuri de la Charlie Hebdo soldat cu 12 morți, Cherif Kouachi, a declarat că a fost trimis și finanțat de Al Qaida din Yemen, în timp ce autorul luării de ostatici vineri de la magazinul evreiesc din Paris a spus că se supune grupării radicale islamiste Statul Islamic, informează Xinhua și EFE.

Cherif Kouachi a sunat vineri dimineață la postul de televiziune francez BFMTV, imediat după ce, împreună cu fratele său Said, au luat un ostatic și s-au adăpostit într-o tipografie din localitatea Dammartin-en-Goële, la circa 20 km de aeroportul Roissy — Charles de Gaulle. Postul francez de televiziune a menționat că nu a difuzat acest mesaj deoarece nu a vrut să interfereze cu operațiunile forțelor de securitate, scrie Xinhua.

Totodată, autorul luării de ostatici din magazinul evreiesc din Paris, Amedy Coulibaly, a sunat la același post de televiziune, cu puțin înainte de a fi ucis de forțele de intervenție, și a declarat că se supune ‘califului Statului Islamic’, Abu Bakr al Bagdadi, informează EFE.

Potrivit Xinhua, care citează informații difuzate de BFMTV, Coulibaly ar mai fi spus că luarea de ostatici de la Porte de Vincennes a fost ‘sincronizată’ cu operațiunea fraților Kouachi. ‘Ne-am sincronizat operațiunile. Am sincronizat doar începutul,… când au început la Charlie Hebdo, am început și eu cu ofițerii de poliție’, a spus Coulibaly, citat de France Presse.

Foto: (c) Paris Prefecture de Police/Handout via Reuters

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.