Acțiuni de prevenire și combatere a activităților de campare și picnic ilegale, desfășurate de jandarmilor maramureșeni în acest sfârșit de săptămână

Pe parcursul zilelor de sâmbătă și duminică, jandarmii maramureșeni în colaborare cu reprezentanți ai Direcției Silvice Maramureș- Ocolul Silvic Firiza și ai Ocolului Silvic Municipal Baia Mare, au desfășurat acțiuni punctuale în zona lacului Firiza din municipiul Baia Mare npentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale în ceea ce privește fondul forestier și piscicol în zona lacului de acumulare Firiza.
Scopul acestor activități a fost acela de a reduce fenomenul campării ilegale, a pescuitului fără documente legale sau aprinderea focului în afara spațiilor special prevăzute de legislația în vigoare.
Întrucât, în cadrul acțiunilor întreprinse s-au înregistrat situații în care unii cetățeni au ales să ignore prevederile legale, jandarmii au aplicat un număr de 19 sancțiuni însumând peste 2000 de lei pentru fapte prevăzute de Legea nr. 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice și de OUG 23/2008 privind pescuitul și acvacultura.
Printrele faptele sancționate se numără și următoarele: ,,aprinderea focului în fondul forestier național în alte locuri decât cele special amenajate ori la o distanță mai mică de 30 metri de limita pădurii”; ,,instalarea în fondul forestier de corturi, tonete, rulote fără drept sau în alte locuri decât cele aprobate și delimitate de deținătorul terenului forestier respectiv” ori ,,neprezentarea permisului sau a autorizatiei şi a actului de identitate, când acestea sunt solicitate de către persoanele imputernicite să constate contraventiile”.
Întrucât unii cetățeni ne-au solicitat informații cu privire la locurile de campare de pe raza județului nostru, jandarmii montani vă informează că pe raza județului Maramureș activitatea de campare este permisă numai în locurile special amenajate în acest sens și semnalizate corespunzător.

În Munții Rodnei, pe teritoriul județului Maramureș, turiștii își pot amplasa cortul în zona Stației Meteo, la Tarnița la cruce, sub Vârful Repedea, în zona Puzdrelele, între Șaua Gărgălău și Șaua Galațului sau în zona Complexului Turistic Borșa. Cei care preferă apropierea de municipiul Baia Mare, pot alege zona lacului Nistru și Valea Chiuzbăii.
Reamintim cetățenilor că activitatea de picnic și campare este reglementată de Legea nr.54/2012 privind desfășurarea activităților de picnic, Legea 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice și de OUG 23/2008 privind pescuitul și acvacultura și prevederile acestor legi trebuie respectate. Subliniem faptul că respectarea legii are ca scop prevenirea, reducerea şi eliminarea impactului negativ asupra mediului și asupra stării de sănătate a populației.
De asemenea, mulțumim cetățenilor care țin mereu cont de recomandările noastre, dovedind prin aceasta că respectarea legii și atitudinea civică sunt esențiale pentru o conviețuire armonioasă .
Vă dorim 0 săptămână liniștită!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.